Japonské rýchlovlaky ponúknu cestujúcim aj kúpeľ nôh

Japonské rýchlovlaky, ktoré ponúkajú pre pohodlie cestujúcich napríklad podnosy s jedlom, salóniky pre líčenie alebo priestory pre prebaľovanie bábätiek, najnovšie umožnia aj kúpeľ nôh.

11.03.2014 06:00
shinkansen shutterstock Foto:
Japonci chcú ponúknuť službu, pri ktorej je zmyslom cesty už samotná jazda vlakom.
debata

Podľa agentúry AFP sa tak ale zatiaľ stane len na jednej trase. Neobvyklú službu začne spoločnosť JR East poskytovať od júla na rýchlostnej trati s dĺžkou 148 kilometrov medzi mestom Fukušima a turisticky atraktívnou prefektúrou Jamagata. Rýchlostný vlak šinkansen tu bude vybavený špeciálnym vagónom s dvoma kúpeľmi na nohy s dĺžkou 2,4 metra pozdĺž okien.

„Skúšame ponúknuť službu, pri ktorej je zmyslom cesty už samotná jazda vlakom,“ vysvetlil novinku hovorca železničnej spoločnosti JR East (Východojaponská železničná spoločnosť). Japonské šinkanseny, ktoré prepravujú ľudí v intervaloch podobných metru medzi mnohými japonskými mestami, sú známe svojím pohodlím, presnosťou, čistotou a ochotou personálu. Mnohí zahraniční klienti im ale vyčítajú vysokú cenu. Napríklad jednosmerný lístok z Tokia do Ósaky (550 kilometrov) vyjde na 100 eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #novinka #šinkansen #rýchlovlak #kúpel nôh