Zájazd à la James Bond za pol milióna - lákal by aj vás?

Milujete Jamesa Bonda a disponujete takmer neobmedzenými finančnými prostriedkami? Trojtýždňový luxusný zájazd "po stopách agenta 007" za 490 100 libier (vyše 580 000 eur) je tu práve pre vás.

26.03.2014 06:00
YE Fashion Foto: ,
K cestovaniu v štýle Jamesa Bonda patria aj štýlové autá.
debata

Kedy sa však uskutoční, nie je celkom jasné. Tím, ktorý mimoriadnu ponuku pripravil, totiž na poslednú chvíľu zrušil londýnsky večierok, ktorý mal cesty po trasách Jamesa Bonda tento týždeň oficiálne začať.,,Nemôžem to komentovať, " povedal k odvolaniu akcie jeden z predstaviteľov tímu. Podľa Reuters to zrejme súvisí s nevyriešenými právnymi otázkami okolo používania agentovho mena.

Precestujete svet

Zájazd v duchu legendárneho britského agenta 007 má začínať pre každú dvojicu v Londýne a pokračovať v Monte Carle, Benátkach, Istanbule a ďalších miestach, kde sa niektoré doterajšie bondovky natáčali. Páry majú bývať v luxusných hoteloch, jesť v trojhviezdič­kových reštauráciách, hrať v kasínach, cestovať na jachtách, v súkromných lietadlách, rýchlych motorových člnoch a športových autách.

Radšej vo dvojici

Ponuka sa týka aj jednotlivých fanúšikov Bonda, ale prednosť dávajú usporiadatelia vzrušujúcej cesty po svete dvojiciam. V každom príbehu má predsa Bond nejakú „bondgirl“. Služby sú pripravené pre dvojicu, aj uvádzaná cena je za dvoch ľudí, vysvetlil hovorca usporiadateľského britského tímu.

Bonda má rada aj kráľovná

James Bond sa pri svojich dobrodružstvách vydal už do všetkých kútov sveta, pod vodu aj na obežnú dráhu. Agent zavítal aj do Česka, bondovka Casino Royale sa natáčala v Prahe, v Karlových Varoch či v Plané na Tachovsku.Fanúšikov má Bond pritom aj v najvyšších kruhoch. Britská kráľovná Alžbeta II. v roku 2012 preukázala nečakaný zmysel pre humor, keď na účely začatia olympijských hier v Londýne natočila so súčasným interpretom Bonda Danielom Craigom krátku scénku. V predtočenom klipe sa panovníčka nechala vrtuľníkom dopraviť nad olympijský štadión. Zo skutočného vrtuľníka potom vyskočili dvaja kaskadéri oblečení ako kráľovná a Bond. Keď sa vzniesli na zem, skutočná Alžbeta II. vošla za potlesku na štadión.

Duchovným otcom Bonda je britský spisovateľ, novinár a námorný dôstojník Ian Fleming ( 1908 až 1964 ), ktorý pri vymýšľaní príbehov čerpal aj z vlastných skúseností zo špionážnej služby. O agentovi napísal 12 románov a dve knihy poviedok. Po Flemingovi potom v písaní príbehov pokračovali ďalší autori. Podľa kníh sa natočilo viac než 20 filmových adaptácií.

debata chyba
Viac na túto tému: #zájazd #James Bond #007