Kremnica skúša cyklobus na Skalku

Po cyklobuse, ktorý jazdí z Banskej Bystrice do okolitých hôr tretiu letnú sezónu, majú takúto službu k dispozícii aj cykloturisti a peší turisti na druhej, západnej strane Kremnických vrchov.

15.06.2014 06:00
kremnica lepsia let me dream flog Foto: ,
Minibus, ktorý Kremnica už viac rokov prevádzkuje v zime ako skibus, začína jazdiť ako cyklobus, keďže aj zimné bežkárske trate na Skalke slúžia v lete ako cyklotrasy.
debata

Ako novinku tejto sezóny ho začiatkom júna spustilo do skúšobnej prevádzky mesto Kremnica. Tvorí ho mestský 15-miestny minibus s nosičom na štyri bicykle, pričom ďalšie dva bicykle možno umiestniť aj v minibuse. Premávať má minimálne do konca letných prázdnin v soboty, nedele a sviatky o 10:00 a 11:00 z parkoviska na Dolnej ulici v Kremnici cez obec Krahule do lyžiarskeho strediska Skalka na hrebeni Kremnických vrchov.

„Vyhoveli sme požiadavke turistov a náš minibus, ktorý už viac rokov prevádzkujeme v zime ako skibus, začína jazdiť ako cyklobus, keďže aj zimné bežkárske trate na Skalke slúžia v lete ako cyklotrasy. Je to zatiaľ skúšobná prevádzka, už prvý víkend však ukázal, že turisti oň majú záujem,“ povedal pre agentúru SITA hovorca mesta Kremnica Silver Jurtinus.

Cestovné v cyklobuse je jedno euro na osobu vrátane bicykla, bez ohľadu na to, či sa cestujúci odvezie z Kremnice na Krahule alebo na Skalku alebo z Krahúľ na Skalku. Podľa skúseností s prevádzkou skibusu mesto predpokladá, že prevádzku cyklobusu bude dotovať sumou zhruba 500 eur mesačne. „Vnímame to ako službu pre občanov mesta a turistov, preto aj cena lístka je iba symbolická,“ dodal Jurtinus.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kremnica #bicykle #leto 2014 #Skalka #cyklobus #Kremnické vrchy