Fatra nie je len o lanovke, otvorených je 225 km chodníkov

Cestovný ruch v Malej Fatre nie je len o kabínkovej lanovke na Chleb, otvorených je 225 z 240 kilometrov značených turistických chodníkov či 556 z 560 kilometrov cyklotrás.

16.08.2014 00:00
Terchová, Jánošíkove dni Foto: ,
Socha Jánošíka nad obcou Terchová
debata

"Keď sa stavala kabínková lanovka, bola zatvorená dva až tri roky a cestovný ruch normálne fungoval. Aktuálne okrem lanovky na Chleb a chodníkov, ktoré sa začínajú alebo končia v tejto oblasti, čo je len asi 15 z 240 kilo­metrov, všetko ostatné funguje normálne. Dovolenkári môžu využiť aj vyše päťsto kilometrov cyklotrás, iba cyklotrasa do Vrátnej, čiže nejaké štyri kilometre, sú zničené. Okrem chaty pod lanovkou nebol ani jeden hotel či ubytovacie zariadenie poškodené. Preto niet dôvod na obavy a rušenie návštevy či dovolenky v Terchovej a okolí,“ povedal šéf Združenia turizmu Terchová Jozef Mičo.

Vrátna potrebuje podľa Miča dve formy pomoci. „Na jednej strane je nevyhnutná pomoc štátu pri odstraňovaní následkov kalamity, no miestnemu turizmu môžu najviac pomôcť bežní ľudia, ktorí prídu Terchovú navštíviť alebo tu strávia dovolenku. Všetko funguje, ako má. Ľudia nemusia mať obavy. Skôr naopak, ak majú pocit, že to, čo prehrmelo ponad Terchovú a Vrátnu dolinu, je hrozné a majú nás radi a chcú nám pomôcť, nech k nám prídu,“ povedal Mičo. Terchovú a Vrátnu dolinu s kapacitou takmer tritisíc lôžok v rôznych typoch ubytovacích zariadení ročne podľa Miča navštívi okolo 800-tisíc turistov.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Vrátna #Fatra