Krajiny V4 lákajú turistov spoločne

Krajiny V4 - Česká republika, Maďarsko, Poľsko a Slovensko budú stredoeurópsky región prezentovať spoločne. Dohodli sa na tom zástupcovia národných turistických organizácií Visegrádskej štvorky počas novembrového stretnutia v Jasnej. Spoločnou propagáciou chcú osloviť USA, Rusko a postsovietske krajiny, v Indiu, Čínu, Južnú Kóreu, juhovýchodnú Áziu a Latinskú Ameriku.

05.12.2014 15:00
dovolenka, cestovanie, očkovanie, exotika,... Foto:
Krajiny V4 chcú spoločným úsilím prilákať zahraničných turistov do Strednej Európy. Ilustračné foto.
debata

Podľa odborných trhových analýz ide o krajiny, ktorých obyvatelia majú najväčší záujem cestovať do Európy. Keďže turisti zo spomínaných štátov radi cestujú do zahraničia, predpokladá sa, že ich výdavky na cestovanie sa budú stále zvyšovať. Krajiny V4 chcú tento trend zachytiť a spoločným úsilím predstaviť turistom krásy stredoeurópskeho regiónu.

Pri návšteve krajín strednej Európy, turisti vďaka spoločným tematickým balíčkom spoznajú pamiatky zapísané v zozname UNESCO, mestá a ich históriu, či vychutnať aj lokálnu kuchyňu s jej originálnymi chuťami a špecialitami. Dozvedia sa aj, kde v môžu aktívne tráviť dovolenku, kam ísť do kúpeľov, alebo za duchovnými pamiatkami. Významnou súčasťou spoločnej ponuky a prezentácie je aj kongresový cestovný ruch.

Krajiny V4 pracovali v zoskupení pod názvom European Quartet. V tomto roku zmenili logo aj slogan na výstižnejšie označenie Discover Central Europe. Na významných veľtrhoch cestovného ruchu spoločne prezentujú krajiny médiám a zástupcom cestovných kancelárií a agentúr, a pripravujú pre ne aj informačné materiály. Na spoločné marketingové aktivity v budúcom roku vynaložia krajiny V4 sumu viac ako 300 000 eur.

Spoločnú prezentáciu krajín V4 si môžete pozrieť aj na webovej stránke European Quartet

Informácie poskytla Slovenská agentúra pre cestovný ruch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #cestovanie #V4