Od Vianoc bude po Liptove opäť jazdiť bezplatný Ski-aqua bus

Od Vianoc bude na Liptove opäť premávať Ski-aqua bus. Bezplatné autobusy spoja najväčšie turistické lákadlá - Jasnú v Nízkych Tatrách, Malinô Brdo, Bešeňovú, Tatralandiu, Lúčky, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Liptovský Ján.

15.12.2014 15:00
lyžovačka, sneh, rodina Foto:
Oddýchnite si od šoférovania. Od Vianoc budú na Liptove opäť premávať bezplatné autobusy, ktoré spoja najväčšie turistické centrá v Tatrách. Ilustračné foto.
debata

„Oproti minulému roku pribudnú nové zastávky v Liptovskom Trnovci, Bodiciach a k dispozícii budú aj nočné spoje medzi Podbrezinami v Liptovskom Mikuláši a Jasnou,“ informovala koncom novembra agentúru SITA Miroslava Korčeková z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov.

Regionálne turistické organizácie sa takto už tretiu zimnú sezónu snažia zvýšiť návštevnosť akvaparkov, ale aj vyriešiť problémy s parkovaním či presúvaním sa medzi lyžiarskymi strediskami a akvaparkami.

Ski-aqua bus začne premávať 25. decembra, na bezplatné cestovanie budú mať tak ako vlani nárok držitelia platného skipasu alebo regionálnej turistickej karty zliav Liptov Region Card, ktorá zároveň ponúka zľavy na viac ako 50 atrakcií.

„Dovolenkári si zvykli na komfort, ktorý im ponúka zimný pobyt na Liptove. Spojenie vody a lyží sa osvedčilo a podľa vzoru vyspelých alpských stredísk sme sa rozhodli v projekte bezplatnej dopravy medzi jednotlivými strediskami pokračovať. Chceme, aby presuny medzi atrakciami neboli len luxus pre vyvolených, ale štandard, na ktorý sa môže spoľahnúť každý,“ povedala riaditeľka organizácie Region Liptov Darina Bartková.

Nočnými spojmi medzi Podbrezinami v Liptovskom Mikuláši a nízkotatranskou Jasnou vychádzajú v ústrety najmä mladým. „Medzi dovolenkármi, ktorí k nám v zime prichádzajú, je aj množstvo mladých. Rozhodli sme sa preto uľahčiť im dopravu k nám do strediska, kde sa môžu zabaviť v hudobnom klube,“ povedala manažérka strediska Jasná Nízke Tatry Sylvia Artzová.

Linka na trase kyvadlovej dopravy do Jasnej bola v posledných dvoch sezónach suverénne najvyťaženejšia. Len vlani sa na nej skibusmi za lyžovačkou odviezlo viac ako 12 tisíc návštevníkov. Počas minuloročných štyroch zimných mesiacov autobusy projektu Ski-aqua bus na šiestich linkách zadarmo prepravili viac ako 70 tisíc turistov.

„Projekt Ski-aqua bus je jednoznačný prínos v regióne. Obce a subjekty, ktoré majú šancu byť na trase týchto autobusov, jednoznačne potvrdia opodstatnenosť pre ich klientov. Bolo by dobré zapojiť do projektu viac lokalít, no uspokojiť všetkých je v danom systéme nemožné,“ dodal Martin Géci zo Združenia cestovného ruchu Baranec.

debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #cestovanie #Tatry #lyžovačka #Liptov #akvapark #zima 2014