Štajersko ponúka víno s príchuťou jabĺk aj kultúry

Cyklotrasa "vínna krajina" po najkrajších miestach rakúskeho Štajerska ponúka 399 kilometrov.

02.04.2015 06:00
Graz Foto:
V Štajersku nemôžete vynechať mesto Graz.
debata

Prejdite na bicykli tie najkrajšie miesta Štajerska: Takmer 400 kilometrov a 8 etáp pozýva spoznať juh a východ Štajerska spolu s jeho obyvateľmi, kulinárskymi zvláštnosťami, vinohradmi a jablkovými sadmi, poliami a riečnymi krajinami, prírodným parkom Pöllauer Tal, termálnymi prameňmi a wellness hotelmi medzi historickými mestami Hartberg, Bad Radkersburg, Deutschlandsberg a Graz.

Bohatý kultúrny poklad s hradmi, zámkami a pútnickými kostolmi, kde môžete objavovať historickú, ale aj modernú architektúru. Táto cyklotrasa bude od júna viesť po už existujúcich a označených krajských a okresných cyklotrasách.

Pozornosť pozdĺž tejto cyklotrasy sa samozrejme zameriava na vinársku krajinu a jej ponuky, ale navyše tu taktiež môžete spoznať aj iné kulinárske výrobky a prázdninové aktivity. Na východe je ťažiskovou témou „víno a jablká“, v regióne termálnych prameňov Thermenland „víno a termálna voda“, na juhu sa k tomu pridáva tematika "vína a oleja z tekvicových jadier“ a nakoniec "víno a kultúra“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #Štajersko #vínna krajina