Podeľte sa o cestovateľské zážitky na stretnutí turistov Expedície 2016

OZ Karpaty a Klub slovenských turistov vás pozývajú na 30. ročník medzinárodného stretnutia expedičných turistov a netradičných cestovateľov Expedície 2016, na ktorom bude desať prednášateľov na širokom plátne prezentovať vydarené podujatia z nenarušených alebo málo narušených oblastí, ktorým sa spravidla vyhýbajú masmédiá a cestovný ruch.

30.01.2016 15:00
Mount Everest, Himaláje, turista, Nepál,... Foto:
Turista v Himalájach, údolie Khumbu.
debata

Podujatie je určené najmä pre expedičných turistov, horolezcov, vodákov, cykloturistov, jaskyniarov a všetkých netradičných cestovateľov a nadšencov takýchto aktivít. Záujemcovia o prednášanie alebo inú aktivitu, pošlite ponuku na e-mail karpaty84@gmail.com. Rozsah ponúknutých prednášok plánujte na 25 minút, čo zodpovedá asi 75 záberom CD alebo diapozitívov kinofilmu. Obzvlášť zaujímavé témy dostanú širší priestor, vrátane diskusie.

Medzi prvými predbežnými ponukami podľa organizátorov prišli: Etiópia (Rash Dashen, Lalibela, Gondar, vodopády na Modrom Níle, Denbark, Bahir Dar), rumunské hrebeňovky, Karpatský oblúk na bicykli, Nepál po zemetrasení, Island od Grónskeho mora po Atlantický oceán. „Čakáme na ďalšie tipy a na začiatku apríla urobíme výber,“ informoval Svetozár Krno, predseda Komisie pre expedičnú turistiku pri sekcii PT Klubu slovenských turistov a predseda OZ Karpaty.

Stretnutie Expedície je najstaršie podujatie svojho druhu na Slovensku i v Čechách, ktorého cieľom je výmena informácií, skúseností uskutočnených turistických expedícií, prezentácia navštívených oblastí, inšpirácie k novým plánom a tvorba nových cestovateľských partií.

V sobotu 30. apríla 2016 sa na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU, v areáli Mlynskej doliny v Bratislave, od 10:00 do 19:00, uskutoční už jubilejný 30. ročník.

Podujatie nemá komerčný charakter. Vstup je voľný. Súčasťou bude aj burza cestovateľskej literatúry a máp. Viac informácií (najmä o programe) budeme zverejňovať na www.expedicie.estranky.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #expedície #cestovatelia