Tradičné zahraničné destinácie dostanú v lete košom, hitom je Slovensko

Očakávania slovenských hotelierov sa napĺňajú, rok 2016 bude pravdepodobne najlepším v histórii slovenského turizmu. Len doteraz zaznamenali domáci poskytovatelia ubytovaní 37 %-ný nárast predaja dovoleniek a ďalšie navýšenie sa očakáva v júni.

02.06.2016 07:00
turista, turistika, hory, kopce, ruksak, vak,... Foto:
Zo Slovenska sú populárne predovšetkým pobyty v blízkosti hôr.
debata (1)

Dáta zľavového portálu ZlavaDna.sk ukazujú, že turistickou destináciou tohto leta bude Slovensko. „V máji sme zaznamenali 37 %-ný nárast predaja pobytov na Slovensku, pričom toto číslo ešte nie je konečné. Naopak, predaj dovoleniek do zahraničia sa znížil približne o polovicu,“ vysvetľuje Zdenko Hoschek, riaditeľ portálu.

Slovensko je číslo 1

Zároveň dodal, že pri dovolenkách do zahraničia ešte v júni očakáva mierny nárast predaja z last minute ponuky. „V máji nastupuje predaj letných dovoleniek, avšak ich predaj bude najvyšší v júni a júli. Je teda pravdepodobné, že tieto čísla ešte pôjdu nahor,“ dopĺňa Hoschek. Pre slovenský turizmus teda pôjde pravdepodobne o najúspešnejší rok v jeho histórii.

Objavujeme nové lokality

Na Slovensku sú populárne predovšetkým pobyty v blízkosti hôr. Už tradične vedú Vysoké a Nízke Tatry, dopyt je aj po kúpeľoch. Novým trendom je objavovanie doposiaľ menej navštevovaných lokalít ako Orava, Kysuce, ale aj Horehronie. Slováci si evidentne zaumienili viac spoznať Slovensko a objavovať jeho krásy.

Pri zahraničných dovolenkách ovplyvňuje rozhodovanie Slovákov najmä situácia v niektorých obľúbených letných destináciách. Neklesajúci záujem o tradičné Chorvátsko či Toskánsko dopĺňajú tento rok nové lokality ako Slovinsko, Španielsko, alebo okolité metropoly – Praha Budapešť či Krakow.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #top destinácie #letná dovolenka #destinácie