Ubytujte sa ako v rozprávke: Vyberte si svoj vlastný zámok

Asi každý z nás si aspoň raz v živote želal žiť na zámku, či už ako princezná, rytier alebo hoci kráľovský šašo. Tento sen si môžete ľahko splniť, v susednej Českej republike je totiž viacero zámkov a zámočkov, ktoré ponúkajú možnosť ubytovania. Kráľovskú atmosféru tak môžete zažiť aj v 21. storočí.

06.08.2017 07:00
debata (1)

Herálec

V nádhernej prírode kraja Vysočina, ktorý sa môže pochváliť hneď tromi pamiatkami UNESCO, nájdete hotel Chateau Herálec, ktorý sa umiestnil medzi desiatkou naj­lepších a najkrajších zámockých hotelov sveta. Svoje postavenie si vydobyl nielen pestrou ponukou relaxačných procedúr, ale predovšetkým srdečným prístupom k hosťom.

Herálec Foto: archív zámku
Herálec, zámok Herálec

Jemniště

Ubytovať sa hneď vedľa potomkov šľachtického rodu Šternbergovcov môžete na zámku Jemniště južne od Prahy. K dispozícii sú tu štvorhviezdičkové apartmány a vo všetkých zaisťuje romantickú atmosféru nielen jeden z historických kozubov, ale aj kľúč od zámockej záhrady.

Jemniště Foto: archív zámku
Jemniště, zámok Jemniště

Sobotín

Kde bolo, tam bolo, na neďalekej Morave, v blízkosti chránenej krajinnej oblasti Jeseníky, ležala obec Sobotín s rovnomenným zámočkom. A v jeho priestoroch sa nachádza novozrekonštruovaný hotel, ktorý ponúka nielen útulné izby, ale aj päťhviezdičkové apartmány, v ktorých sa spájajú moderné technológie s krásnym dobovým vybavením. K dispozícii je aj wellness a spa.

Sobotín Foto: archív zámku
Sobotín, zámok Sobotín

Liblice

Severne od Prahy pri meste Mělník sa vypína zámok Liblice, ktorý pochádza z vrcholného obdobia baroka. Dokazuje, že aj zámocké pohodlie, vrátane wellness a spa, môže byť cenovo dostupné. Zámocká časť hotela ponúka izby s historickým nábytkom a ak nie ste práve priaznivcami niekdajšieho dizajnu, môžete využiť ubytovanie v moderne zariadenej dependance s výhľadom na zámok.

Liblice Foto: Jan Prerovský, archív zámku
Libice, zámok, Liblice

Radovesnice

V stredných Čechách pri meste Kolín sa nachádza barokový zámoček Radovesnice, ktorý stavia predovšetkým na luxus a diskrétnosť. Môžete si tam prenajať nielen izbu, ale povedzme celý areál vrátane občerstvenia a dopravy.

Radovesnice Foto: archív zámku
Radovesnice, zámok Radovesnice

Mcely

Barokový zámoček neďaleko Prahy ponúka útulné ubytovanie a predovšetkým jedinečné spojenie s prírodou. To zaisťuje nielen krásny výhľad do okolia, ale aj tamojšia kúpeľná tradícia a filozofia založená na bylinkárstve. Príjemným spestrením je tiež biotopické jazierko alebo domček celý postavený z dreva, v ktorom ponúkajú uvoľňujúce masáže.

Mcely Foto: archív zámku
Mcely, zámok Mcely
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #zámok #hrady