Ibiza, Londýn, Pisa, Dubaj – týmto miestam sa oblúkom vyhnite. Tu sú dôvody

Niektoré miesta nie sú až také úžasné, aj keď ich navštevujú milióny turistov. Dokonalé fotky na internete sú občas poriadne zavádzajúce. A tak, aby ste nemuseli po príchode zabedákať „keby som toto vopred vedel“, prečítajte si niekoľko anti-tipov, ktoré zostavil portál Fodors.com.

16.08.2017 08:00
debata

Londýn

Odhliadnuc od nedávnych útokov, metropola Británie je stále mimoriadne obľúbeným cieľom návštevníkov. Tento rok však príde o jednu z najznámejších atrakcií.

Hodiny Big Ben po 157 rokoch prestanú odbíjať čas. Na veži je totiž naplánovaná rozsiahla rekonštrukcia, ktorá potrvá tri roky. Počas nich hodiny utíchnu a Londýn sa bude riadiť len vlastnými hodinkami.

Londýn Foto: SITA/AP, Matt Dunham
Veľká Británia, Londýn, Big Ben, parlament, Westminsterský most Londýn

Pisa

Do zoznamu miest, kde sa neoplatí cestovať, zaradil Fodors aj talianske mesto známe vďaka šikmej veži. Väčšina turistov sa do preplneného mesta ženie kvôli jednej jedinej ikonickej fotografii – stojac na trávniku „podopierajú“ vežu, aby úplne nespadla.

Podľa prieskumov však tieto fotografie hodnotia ostatní užívatelia Instagramu ako tuctové, nezaujímavé klišé.

Šikmá veža v Pise Foto: SHUTTERSTOCK
Pisa, šikmá veža v Pise, turistka, dievča, Taliansko, Šikmá veža v Pise

Miami

Floridské slnko, úžasné pláže, slovom, americký sen. S jednou chybičkou menom vírus zika. Hoci sa tohto roku o tomto strašiakovi mnoho nehovorí, od vlaňajška patrí medzi postihnuté oblasti aj Miami.

Miami Foto: SITA/AP, Lynne Sladky
Miami, prístav, loď Miami

Ibiza

Ostrov je krásny, jeho 56 pláží úchvatných, odľahlé zátoky romantické… Čo viac si počas dovolenky želať? Nuž, možno ešte pokoj. Ibiza sa vždy počas sezóny premení na jednu obrovskú párty plnú nespútaných dvadsiatnikov.

Ibiza by mohla vďaka nespočetným nočným klubom (vrátane najväčších na svete) nazývať európskym Cancúnom.

Ibiza Foto: SHUTTERSTOCK
Ibiza, párty, dídžejka, DJ, pláž, leto, disko, diskotéka, plavky, hudba, mixovanie, leto, dovolenka, sexi, sexy, plážová párty, zábava, tanec, Ibiza

Island

Dramatická krajina plná horúcich prameňov a lávových polí. Island je úžasný, tvrdia fotky. No to je zároveň jeho najväčší problém – je až príliš úžasný. Už dávno sa nedá povedať, že jeho krajina je nedotknutá.

Odhaduje sa, že v lete je na Islande viac turistov ako domácich obyvateľov.

Island Foto: SHUTTERSTOCK
baktéria, island, gejzír, kremík Island

Dubaj

Málokedy sa stáva, že by bolo celé mesto „v rekonštrukcii“. V Dubaji je to však momentálne realita, pripravuje sa totiž na Dubai Expo 2020. A keďže toto mesto je známe svojím megalomanstvom, prechádza momentálne výraznými zmenami, ktorých cenovky budú niekoľkomiliónové.

Aj keď výsledok má byť úchvatný, znamená to, že aktuálne je mnoho zaujímavých atrakcií, vrátane najvyššej budovy sveta, neprístupných.

Dubaj Foto: SITA/AP, Jon Gambrell
Dubaj, SAE, Spojené arabské emiráty, mesto, mrakodrapy, budovy Dubaj

Veľký bariérový útes

Azda najznámejšie miesto potápačov z celého sveta s farebnými koralmi dnes pomaly umiera kvôli klimatickým zmenám. Pestrý podmorský svet sa mení na sivé memento.

Potápači sem nemajú zákaz plávať, pretože škody spôsobené turistami sú minimálne. Avšak mnoho z nich sa vynára zdesených a zdesených z pohľadu na trápiace sa koraly, ktoré možno neprežijú „dobu modernú“.

Veľký bariérový útes Foto: SHUTTERSTOCK
more, oceán Veľký bariérový útes

Zdroj: Fodors.com; Huffingtonpos­t.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #cestovanie #cestovný ruch #Ibiza #Island #Miami #Dubaj #sklamanie #Veľký bariérový útes