V Múzeu Červený Kameň budú koncom augusta nočné prehliadky

V Múzeu Červený Kameň nad obcou Častá (okr. Pezinok) budú koncom augusta nočné prehliadky, návštevníkom predstavia francúzsky kráľovský dvor v čase vlády kráľa Henricha III.

24.08.2017 14:00
Hrad Červený Kameň Foto:
Hrad Červený Kameň.
debata

Prehliadky pripravuje múzeum v spolupráci s divadelno-šermiarskou skupinou, pre ľudí pripravujú dramatické spracovanie dobrodružného historického románu Alexandra Dumasa, Pani z Monsoreau.

Ako ďalej informuje múzeum na svojej oficiálnej webovej stránke, podujatie bude od piatka 25. augusta do soboty 26. augusta, začiatok hraných nočných prehliadok je každú celú hodinu od 18:00 do 22:00.

V popredí tohto dobrodružného romantického príbehu stoj láska, intrigy a vášeň, v ktorom spoločne s mladým grófom de Bussym prežijú návštevníci jeho osudovú lásku k tajomnej a očarujúce pani z Monsoreau.

Ľudia sa dostanú až do minulých čias, keď pravých mužov robila ich česť. Vstupenky si záujemcovia môžu rezervovať cez na adrese www.navstevnik.sk.

Za vstup zaplatí dospelá osoba osem eur, vstup pre ŤZP, študentov a deti od šesť rokov sú štyri eurá, deti do šesť rokov pustia zdarma.

Múzeum Červený Kameň sa špecializuje na vývoj bytovej kultúry šľachty a meštiactva na Slovensku. Je otvorené počas celého roka, okrem 24., 25., 26. decembra, 1. januára a pondelkov od 1. októbra do 30. apríla.

Jeho aktivity pre návštevníka sa odohrávajú najmä počas sezóny od 1. mája do 30. septembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Červený kameň