Kde sú najkrajšie pláže v Európe?

Niekto pri výbere dovolenky kladie dôraz na čisté more, iný zasa na krásne pieskové pláže. Ak hľadáte oboje, tu je pár tipov.

30.06.2010 12:30 , aktualizované: 02.07.2010 09:30
Chorvátsko, pláž, more, dovolenka Foto:
Chorvátsko, pláž, more, dovolenka
debata

Turecko – Ölüdeniz
Stredisko je asi 14 kilometrov od Fentyie a má pláž, ktorá je zaradená medzi 20 najkrajších na svete. Voda je vo všetkých odtieňoch modrej s prechodom do tyrkysovej a zafírovozelenej. Dno pokrýva piesok s kameňmi. Stredisko patrí medzi najlepšie svetové centrá pre paraglajding.

Grécko – Mykonos
Mykonos leží v Kyklandskom súostroví v Egejskom mori, je jedným z najatraktív­nejších gréckych ostrovov. Vyznačuje sa členitým pobrežím, krásnymi plážami so zlatým pieskom. Domy si tu stavajú bohatí Gréci. Mykonos je známy bohatým nočným životom, diskotékami, barmi.

Slávna pláž Mykonos v Grécku. Foto: RobertGutten.flog
Grécko, Mykonos Slávna pláž Mykonos v Grécku.

RobertGutten.flog Cyprus – Ayia Napa
Pôvodne malá rybárska dedinka na juhovýchodnom pobreží ostrova sa v posledných rokoch stala vyhľadávaným strediskom pre novovybudované reštaurácie a hotely. Sú tu krásne piesočné pláže, napríklad Nissi Beach. V dedinke sú rôzne pamätihodnosti, napríklad kláštor postavený Benátčanmi v 16. storočí. Pozrieť si môžete aj najväčší vodný park svojho druhu v Európe Water World.

Pláž Ayla Napa na Cypre. Foto: MárioL.flog
Cyprus, Ayla Napa. Pláž Ayla Napa na Cypre.

MárioL.flog Turecko – Dalyan
Malé letovisko na juhozápade Turecka je vzdialené asi 25 kilometrov od Dalamanu. Vyskytujú sa tu vzácne karety obrovské, ohrozené morské korytnačky. Turisti tu nájdu antické pamiatky a aj preslávené bahenné kúpele.

Španielsko – Formentera
Na najmenšom z Baleárskych ostrovov je jedna z najkrajších pláží v Európe. Je to tichý ostrov, ktorému sa hovorí aj Karibik Stredomoria. Z Ibizy sa môžete na Formenteru dostať loďou.

Lagos - Ponta de Piedade v Portugalsku. Foto: stanley90.flog
Lagos, Portugalsko Lagos - Ponta de Piedade v Portugalsku.

stanley90.flog Portugalsko – Lagos
Chodí sa sem najmä pre krásne pláže, ale aj pre históriu. Kostoly Igreja da Santa Maria a Igreja do Antónia sú klenotmi mesta, ktoré prežili zemetrasenie v roku 1755.

Sitges – Španielsko
Mestečko, ktoré leží asi 35 kilometrov od hlavného mesta Barcelony, je známe bujarým nočným životom a zábavou. V letovisku, ktorému sa hovorí St. Tropez Španielska, je 17 pláží.

Azúrová voda v španielskej Formentere. Foto: Andrejka.flog
Formentera, Španielsko Azúrová voda v španielskej Formentere.

Andrejka.flog

debata chyba