Malokarpatským expresom sa ľudia môžu odviezť poslednýkrát v tomto roku cez víkend

Turistickou autobusovou linkou Malokarpatským expresom sa ľudia v bratislavskom regióne budú môcť odviezť poslednýkrát v tomto roku tento víkend, informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman s tým, že linka vyrazí do vinárskych miest Svätého Jura, Pezinka a Modry, na hrad Červený Kameň a na zámok v Budmericiach, do horského centra na Zochovej chate ako aj do Slovenského Grobu od piatka do nedele 17. decembra.

15.12.2017 13:00
Pezinok Foto: ,
Pezinok (ilustračné foto).
debata

Celodenné cestovné je na tento záverečný víkend 2,50 eura a jednorazový cestovný lístok z ktorejkoľvek zastávky Malokarpatského expresu do Pezinka, respektíve z Pezinka stojí 0,50 eura. Turistická karta Bratislava City Card umožňuje cestu zdarma.

Autobusová linka pod názvom Malokarpatský expres premáva trikrát za deň každú sobotu a nedeľu a počas štátnych sviatkov na trase Bratislava – Budmerice cez Svätý Jur, Pezinok, Vinosady, Modru, Dubovú a Častú, so zachádzkami do Slovenského Grobu, na Zochovu chatu a na Hrad Červený Kameň.

BSK plánuje prevádzku Malokarpatského expresu aj v roku 2018 a chcel by ju prepojiť s prepravou dopravcu Slovak Lines do Parndorfu a k Neziderskému jazeru, ako aj s prípojmi do Viedne a z nej.

debata chyba
Viac na túto tému: #malokarpatská oblasť