Detský Silvester na železnici v Košiciach bude aj v tomto roku

Občianske združenie Detská železnica Košice pripravila aj tento rok Detský Silvester. Ako informovala Zuzana Lehotská zo združenia, podujatie sa uskutoční deň pred Silvestrom na „veľkej“ železnici.

29.12.2017 13:00
debata

Zraz účastníkov je na košickej hlavnej stanici v sobotu 30. decembra o 9:30. „Po prvýkrát ponúkame Košičanom možnosť previezť sa trasou, ktorou sa bežne neodvezú – tzv. košickým trianglom, a to z Košíc do Hanisky pri Košiciach a odtiaľ úvraťou do Krásnej nad Hornádom,“ povedala Lehotská.

Vozne budú napojené na obnovený motorový rušeň T 212.6100, ktorý je ďalšou akvizíciou Detskej železnice Košice. Nadšenci ho opravovali od leta aj vďaka grantu z Ministerstva financií SR. „Zatiaľ nemá meno, azda po tejto jazde budeme múdrejší,“ prezradil predseda občianskeho združenia Detská železnica Košice Ľubomír Lehotský.

V Krásnej nad Hornádom účastníci jazdu prerušia. Organizátori pre nich pripravili prechádzku do tamojšieho kaštieľa, kde pre cestujúcich pripravili prehliadku spojenú s vystúpením historických šermiarov, tvorivé dielne či ochutnávku medu. Chýbať nebude kapustnica ani poludňajší detský „silvestrovský“ ohňostroj.

„Príchod do Košíc je naplánovaný na 13:10, ale čas sa môže posunúť. Snahou je ukázať Košičanom miesta, kam sa bežne vlakmi nemajú možnosť dostať, a tiež to, že predposledný deň v roku sa dá stráviť vonku a aktívne,“ dodal Lehotský k programu poslednej tohtoročnej jazdy, ktorá sa uskutoční najmä vďaka podpore Fondu zdravia mesta Košice a Železničnej spoločnosti Slovensko.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Silvester #Detská železnica Košice