Náš tip: Pozor, Zimomravenie v Banskej Štiavnici túto sobotu vrcholí!

Obľúbený prázdninový festival pre deti a rodičov v Banskej Štiavnici túto sobotu práve vrcholí. Nenechajte si ujsť veľkú pátraciu hru po meste, tvorivé dielne, divadlo, hudbu a veľa ďalšej zábavy.

23.02.2018 07:00
zimomravenie, banská štavnica, bábkové divadlo Foto:
K detskému festivalu Zimomravenie v Banskej Štiavnici už 9 rokov patrí aj rozprávkové divadlo a tvorivé dielne.
debata (1)

Divadelné predstavenia, tvorivé dielne, škola pantomímy, hudobno-zábavné interaktívne vystúpenia, spoločenské hry a mnoho iného ponúka detský festival Zimomravenie v Banskej Štiavnici. Tento rok sa nesie v téme hudba a vrcholí v sobotu 24. februára pátracou hrou po meste.

Čo lepšie môžu deti cez prázdniny zažiť, ako spoločnú zábavu s rodičmi? „Cieľom je, aby rodičia s deťmi strávili príjemný čas pri spoločných aktivitách, a tak je postavený aj program – spoločné hry, spievanie, spoločná zábava,“ pozýva Rastislav Marko, vedúci oddelenia kultúry v Banskej Štiavnici. Festival Zimomravenie organizujú počas jarných prázdnin už deviaty rok a zavíta naň 300 až 500 návštevníkov.

Teraz sa v Banskej Štiavnici stratili rôzne hudobné nástroje! Návštevníci ich môžu nájsť, ak spoja svoje sily. Skautská pátracia hra nazvaná Stratené nástroje sa odohráva putovaním po meste od Kultúrneho centra na Kammerhofskej 1 presne od 11. do 12.30 hodiny.

Veľké zimomravenie sa však pátracou hrou zďaleka nekončí, po celý deň až do 18. hodiny je v Kultúrnom centre pripravený ďalší program pri hudbe a zvukoch. V detskej karaoke od 13. hodiny speváci predvedú svoje hlasy a možno sa objavia nové talenty.

K detskému festivalu Zimomravenie v Banskej... Foto: Mesto Banská Štiavnica, Ľubomír Lužina
zimomravenie, banská štiavnica K detskému festivalu Zimomravenie v Banskej Štiavnici už 9 rokov patrí aj rozprávkové divadlo a tvorivé dielne.

V tom istom čase sa môžu zapojiť aj do tvorivých dielní, ktoré otvárajú zmysly. Deti sa môžu na pár minút ponoriť aj do virtuálnej reality a zistiť, ktoré zvuky a obrazy sú skutočné a ktoré nie. Ako veľmi dokáže náš mozog podľahnúť virtuálnej realite?

Mladí návštevníci programu Smetankovo spoznajú hudobné nástroje od výmyslu sveta a dozvedia sa o nich rôzne zaujímavé veci. Od 14.30 budú deti prežívať sny „zaspatého“ klauna a spolu s ním môžu lietať, cestovať, premeniť sa, na čo len chcú!

Popoludní o 15.30 sa hostia zoznámia s kamarátom slávneho skladateľa Bélu Bartóka, ktorý sa volal Drevený princ a potom s Bobotónmi z planéty Bobo. Bobotóni sú veselí, farební, múdri, hraví a muzikálni. Cestujú vesmírom krížom-krážom, búúúchajú a búúúchajú a hľadajú si kamarátov.

Počas Zimomravenia si deti s rodičmi môžu oddýchnuť v miestnosti plnej spoločenských hier od výmyslu sveta alebo navštíviť tvorivé dielne. Otvárajú sa od 9. do 14. hodiny v Banskom múzeu, stačí prejsť cez ulicu a malí i veľkí si tam môžu vyrobiť smaltované prívesky a náušnice, handrové loptičky aj vlastnoručne vymiesiť a upiecť chlebík.

V múzeu čaká rodiny s deťmi špeciálna rozprávková prehliadka a od 9. do 12. hodiny dokonca aj ryžovanie zlata!

Kam za zábavou

23. februára, piatok

  • Levice: Ako Newton odvodil Keplerove zákony, prednáška, Tekovská hvezdáreň, 20. h

24. februára, sobota

  • Banská Štiavnica: Čarovný Klinger, zimné plávanie v tajchu, registrácia 12. h, štart 14. h
  • Hlohovec: Rozprávkový maškarný bál, empírové divadlo, 17. h – 19. h
  • Liptovská Štiavnica: Preteky gazdovských koní, Za Lúčnym hríbom, 9. h
  • Piešťany: Vedecký brloh – Kúzelná fyzika 2, stretnutie detí s vedou a vedcami, Elektrárňa, 10. h – 12. h
  • Zvolen: Sídlisková zabíjačka na Západe, ľudová hudba, Nám. mládeže, od 10. h

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #banská štiavnica