Horehronci sa na Táľoch rozlúčia so zimou a privítajú jar

Počas prvoaprílovej Veľkonočnej nedele sa Horehronci na Táľoch rozlúčia s tohtoročnou zimou a súčasne privítajú obdobie jari.

30.03.2018 11:00
debata

Na 5. ročníku podujatia Veľkonočné radosti návštevníkov čaká podľa organizátorov bohatý sprievodný program s remeselným trhom, kontaktná domáca minizoo a taktiež chutné grilované špeciality, ale aj tradičné, domáce dobroty.

Program nedeľného popoludnia v rekreačnej oblasti Tále rozozvučí folklórny súbor Kýčera, mužská spevácka skupina Krnohári či tanečná škola Tančekovo z Brezna, ktorá roztancuje všetkých na tradičné, folklórne piesne až po moderný hip-hop.

„Program je pripravený tak, aby si na svoje prišli všetky vekové kategórie a všetci odišli s veselou veľkonočnou náladou,“ uviedol riaditeľ rodinného Hotela Partizán Michal Kič.

V areáli lyžiarskeho strediska Ski Tále lyžiarska škola Berg so sprievodom symbolicky pochová lyžu a tak sa rozlúči s tohtoročnou lyžiarskou sezónou. Lyžiari nemusia trúchliť, pretože ešte počas tohto dňa a aj v ten nasledujúci si môžu vychutnať pravú jarnú lyžovačku.

„Zimnú sezónu máme úspešne za sebou a aj tento rok môžeme konštatovať rastúci záujem a návštevnosť v stredisku. V tomto roku lyžiarske stredisko Ski Tále navštívilo viac ako 25-tisíc lyžiarov,“ povedal generálny riaditeľ Tále Ski, Golf & Hotel Resort Ľuboš Ďurinďák.

Návštevníci podujatia sa môžu tešiť na grilované špeciality, guľáš i na sladké dobroty. Domácu kuchyňu z vlastného chovu prídu predstaviť zbojníci zo Salaša Zbojská, takže núdza nebude ani o výborné syry, bryndzové či syrové halušky, klobásky a jaterničky.

Malých i veľkých očarí pohľad na jarné „novorodeniatka“ z Ajax farmy, ktorí pripravia kontaktnú minizoo s kozičkami, teliatkami, ovečkami, ale poskáču si tu i zajačiky, húsatká, kačiatka a morky.

Remeselníci z regiónu predvedú ukážky svojej práce z dreva, prútia, ako sú košíky, drevené hračky, oblečenie z modrotlače, ľanu s ľudovým vzorom a výšivkami, vankúše, obrusy a ručne maľované drevené predmety, obrazy dreveníc, ale aj maľovanie kraslíc a nebude chýbať ani pletenie korbáčov. Predstaví sa tiež Múzeum miniatúr z Pohorelej.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tále