Postihnutú ženu mal dať do domova. Radšej ju vzal na cestu okolo sveta

Donna Fierlitová ostala pred 27 rokmi kvôli mozgovej aneuryzme čiastočne ochrnutá a doktori jej budúcnosť nevideli vôbec ružovo. Paralyzovaná žena s malými výpadkami pamäte si vyžadovala takú zložitú starostlivosť, že navrhli jej manželovi Andymu jej umiestnenie do opatrovacieho zariadenia, aby si mohol užiť "normálny život" bez zbytočných záťaží.

14.05.2018 07:00
debata (1)

Vtedy 46-ročný muž si dobre mienené rady lekárov vypočul, no viac ako pohodlie bol preňho sľub, ktorý dal Donne pri sobáši – v dobrom aj zlom, v zdraví aj v chorobe… A presne podľa neho sa rozhodol aj konať, píše People.com.

Namiesto lôžka v opatrovateľskom domove zarezervoval Andy dve miesta na zájazd po Bermudách, zbalil kufre a spolu s Donnou vyrazil do sveta.

Odvtedy je milujúca dvojica z Connecticutu stále na cestách. Za takmer tri desaťročia pár navštívil všetkých sedem kontinentov a v nich viac ako dvadsiatku krajín. Najbližším cieľom Fierlitovcov je Škandinávia, kam sa plánujú pozrieť tento rok.

Aj keď cestovanie s manželkou pripútanou na invalidný vozík je náročné, Andy, dnes 73-ročný, sa nevzdáva a stále tvrdí, že im je spolu úžasne. Manželke musí pomáhať aj so základnými vecami ako je obliekanie, no tvrdí, že obaja sa naučili smiať na problémoch a poradiť si, ako sa dá.

Napríklad v Bruseli nemali na vlakovej stanici rampu pre vozíčkarov, tak Donnu naložili do batožinového vozíka. Nepríjemná situácia nastala aj v Zimbabwe, kde na letisku pristavili k lietadlu len schodíky. Donnu nakoniec vynieslo z lietadla šesť chlapov.

Žena pripútaná k vozíčku si však nesťažuje a je svojmu mužovi vďačná. Stále opakuje, aká je rada, že choroba postihla ju, a nie niektoré z ich štyroch detí či dvanástich vnúčat.

Zdroj: Cnn.com; Dailymail.co.uk; Honey.nine.com­.au; Wtnh.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie