Najabsurdnejšia pokuta v dejinách letectva? Mužovi naparili 80 eur kvôli jeho menu

Telefonická rezervácia, nepovinné, no už vopred zaškrtnuté pripoistenie, nadváha batožiny – pri letoch môžu číhať rôzne skryté poplatky. Tie sú však nič oproti tomu, za čo zaúčtovali pokutu pasažierovi Thai Airways.

22.05.2018 07:00
debata

Letecká spoločnosť mu vyrubila špeciálny poplatok ako „sankciu“ za jeho pridlhé priezvisko. Dôvodom, samozrejme, nebolo, že by mal v mene priveľa písmen. Pokutu Thai Airways cestujúcemu dali zaplatiť kvôli zmene mena na letenke.

Keď si totiž rezervoval svoj let vopred cez internet, jeho dlhočizné meno sa jednoducho nevošlo do prednastaveného poľa na webe.

Tak sa stalo, že na palubnom lístku bolo jeho meno vytlačené s odseknutým koncom. Preto sa, prirodzene, nezhodovalo s menom v jeho pase a problém bol na svete.

Keď sa na nezrovnalosť prišlo, dopravca si za zmenu mena na letenke zaúčtoval 3000 thajských bahtov, čo je v prepočte okolo 79 eur.

Tento absurdný príbeh má našťastie dobrý koniec. Frustrovaný pasažier, ktorý však ostal v anonymite, sa na postup spoločnosti Thai Airways sťažoval a nakoniec sa od nej domohol ospravedlnenia a dokonca aj vrátenia kontroverznej pokuty.

Dopravca sa aj poučil a vyhlásil, že svoj internetový rezervačný systém vylepší tak, aby sa do poľa určeného na vpísanie mena zmestilo akékoľvek dlhé slovo.

Zdroj: Pressfrom.com; Travelandleisu­re.com; Livehindustan.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pokuta #pasažier #letecká spoločnosť