Najvyšší sklenený most na svete ponúkne bungee jumping

Pre tých, ktorí úspešne prekonali strach a prešli sa po najvyššom sklenenom moste v Číne, chystajú jeho prevádzkovatelia novú výzvu – možnosť skočiť si z neho bungee jumping.

18.06.2018 14:30
Most v Čang-ťia-ťie Foto:
Most v Čang-ťia-ťie
debata

Nová plošina vo výške 260 metrov pribudne ku sklenenému mostu cez Veľký kaňon Čang-ťia-ťie v auguste, napísal server CNN.

Len čo bude plošina otvorená, pôjde o najvyšší skok na lane na svete. Zatiaľ drží primát skok z Macau Tower, kde je možné skočiť z výšky 233 metrov nad zemou.

„Skok z mosta v Čang-ťia-ťie bude výnimočný tým, že sa človeku otvorí pohľad na nezvyčajnú krajinu,“ hovorí Joe Chen, ktorý je námestníkom generálneho manažéra turistického odboru Veľkého kaňonu Čang-ťia-ťie.

„A vďaka sklenenému mostu budú môcť ľudia na ňom vidieť, ako dole pod nimi niekto skáče.“ „Navyše na rozdiel od skoku z Macau Tower nevyžaduje skok z mosta vodiaci kábel, takže budete mať dojem voľného pádu,“ dodal Chen.

Nová atrakcia mala predpremiéru už koncom mája, keď sklenený most hostil propagačný Bungee Jump Challenge. Pozvaní boli nadšenci z celého sveta, medzi ktorými bol napríklad Ollie Headon z Británie, ktorý má za sebou viac ako 200 skokov na viac ako 20 miestach po celom svete, alebo Stephanie Shieldsová, jediná trénerka bungee v Ázii.

Otvorením plošiny pre odvážlivcov sa však rozvoj parku okolo Veľkého kaňonu Čang-ťia-ťie nekončí. Počas nasledujúcich rokov by mala pribudnúť aj nová šmýkačka alebo najdlhšia hojdačka na svete, uviedol Chen.

Sklenená lávka má bezmála pol kilometra. Je najdlhšia svojho druhu na svete.

debata chyba
Viac na túto tému: #mosty #Čína #bungee jumping