Hercovi Štefanovi Bučkovi stačí na aktívny oddych Slovensko. Má rád hlboké doliny

Slovensko mám veľmi rád a dodnes ho objavujem. V podstate okrem týždňa pri mori mi úplne vystačí na aktívny oddych a nepotrebujem vyhľadávať iné destinácie.

23.07.2018 12:30
Štefan Bučko. Foto:
Štefan Bučko
debata

V lete sa skryť pred páľavou do hlbokých dolín, napríklad do Jánskej, kde večer už treba na seba dať sveter alebo hrubú mikinu, zatiaľ čo v Bratislave sa od horúčosti nedá spať, je na nezaplatenie.

Dovolenky však už niekoľko rokov musíme prispôsobovať psíkovi, ktorého nám dcérka zadovážila, keď na hodine spevu vliezol zúbožený do triedy a ľahol si k jej nohám ku klavíru a počúval.

Aj tento rok ideme s partiou priateľov, s ktorými hrávam roky basketbal, hoci kvôli kolenu už musím pribrzdievať, na naše pravidelné sústredenie do Hriňovej aj s rodinami do nádherného kraja pri obci Mláky, kde sa končí cesta a začínajú sa iba lúky, pastviny a hlboké lesy. Tam nám je dobre pri športe, výletoch, opekaní a rozhovoroch.

Polopracovne, ale aj oddychovo a s poznávaním sa chystám znova do slovenského Toskánska na Spiš, ale aj do Banskej Štiavnice na poetický medzinárodný festival Capalest či na Skalku pri Trenčíne, kde sa už jedenásty raz koná výtvarno-literárne sympózium Ora et ars.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Bučko #Leto s Pravdou