V Nízkych Tatrách otvoria upírsky chodník

Brány nového upírskeho chodníka, ktorý oživí legendu o prvom a jedinom slovenskom upírovi Prdimuchovi, otvoria v piatok o 19:00 v nízkotatranskej dedinke Horná Lehota počas podujatia Upírska svetlá noc.

17.08.2018 12:20
debata

Príbehy o upírovi rozpovedia samotné postavy z legendy v podaní ochotníkov z Divadelného súboru Jána Chalupku mesta Brezno, ktorí návštevníkov prevedú aj exhibičnou prehliadkou chodníka.

„Upírska noc sa začne návštevou pamätnej izby rodáka Sama Chalupku, odkiaľ sa vydáme okolo dedinky Horná Lehota na upírsky chodník s dĺžkou asi 1,5 kilometra,“ povedala marketingová manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie Kristína Šajgalíková.

Malým aj veľkým návštevníkom sľubujú organizátori upírske maľovanie na tvár, spoločný sprievod chodníkom po stopách upíra Prdimuchu, strašidelnú ohnivú vatru aj upírsku diskotéku.

„Predstaví sa Escape room Čarodejnice a každého čaká upírsky čarovný nápoj,“ dodala výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

„V minulom roku sme sa vydali spolu s Regiónom Horehronie na potulky obcou Horná Lehota s cieľom prezentovať zaujímavosti a prepojenia obce s hlavným dejiskom cestovného ruchu na Horehroní – rekreačnou oblasťou Tále a Krpáčovo. Dlho sme však pátrať nemuseli. Legenda o upírovi nás nadchla a začali sa prípravy, ktoré sa nám podarilo dnes zrealizovať aj vďaka finančnej podpore Banskobystrického samosprávneho kraja,“ objasnil starosta obce Vladimír Bušniak.

debata chyba
Viac na túto tému: #upír #Nízke Tatry