Spor na palube: Mame v lietadle zakázali dojčiť syna. Ostala šokovaná v slzách

Dojčenie nie je len stravou pre bábätko, ale má aj upokojujúce účinky a v neposlednom rade vyrovnáva tlak v ušiach pri vzlietaní. Preto necitlivý postoj leteckého personálu voči cestujúcej spôsobil medzi ľuďmi rozhorčenie.

09.10.2018 07:00
debata

Britka Kelly Edgsonová-Payneová (36) letela so svojím synčekom Lexom z londýnskeho Gatwicku do Fuerteventury v Španielsku. Hneď, ako začalo lietadlo stúpať, k nej však pristúpil stevard a požiadal ju, aby okamžite prestala dojčiť a zdržala sa kŕmenia dieťaťa po celý zvyšok letu.

Takýto pokyn je pritom v rozpore so zásadami leteckej spoločnosti EasyJet Airlines, na palube ktorých sa incident odohral. Postoj k dojčeniu počas letu, ako sa píše na webe spoločnosti, je pozitívny: „Podporujeme dojčiace matky a svoje dieťa môžete nakŕmiť na palube kedykoľvek.“

Zahanbená Kelly musela však ročného syna podľa inštrukcií personálu v polovici dojčenia odovzdať otcovi. Podľa vlastných slov ostala štvornásobná matka ponížená a v slzách.

Nato k nej pristúpila iná letuška, ktorá sa jej ospravedlnila za konfrontáciu s kolegom a pripustila, že jeho pokyn bol nesprávny.

Keď sa Kelly, ktorá aj s rodinou lieta často, so svojím nepríjemným zážitkom obrátila na klientský servis leteckej spoločnosti, odpovedali jej, že dojčenie na palube je podporované, no musí prebiehať diskrétne – túto podmienku však neskoršie pre médiá hovorca EasyJet poprel.

EasyJet Airlines pasažierke ako odškodné ponúkli poukážku v hodnote 25 libier ako zľavu na ďalší let.

Foxnews.com;

Politicopost.com;

Thisisinsider.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #dojčenie #lietanie