Detská železnica Košice pripravila pre deti Veselú mikulášsku jazdu

Približne 100 detí a rodičov sa v sobotu na východe Slovenska zúčastnilo mikulášskej jazdy vlakom. Na trati medzi Košicami a Prešovom mohli vidieť nielen historické 'motoráky' Magdu a Ľubku, ale aj samotného Mikuláša, anjelov a čerta. V nedeľu (2.12.) navštívi Mikuláš aj deti na Veselej mikulášskej jazde na Košickej detskej historickej železnici v Čermeli.

01.12.2018 14:40
debata

Vlakový zážitok pre deti a rodičov pripravili železniční nadšenci z Klubu historických koľajových vozidiel a z Detskej železnice Košice. Účastníci si podľa Zuzany Lehotskej z Detskej železnice Košice užili príjemnú jazdu vo vykúrených vozňoch.

Mimoriadny vlak bol zostavený z historických vozňov M.131 s klasickými drevenými lavicami a komfortom cestovania z obdobia 50-tych rokov minulého storočia a modernejších vozňov radu 810. Počas jazdy sa deti mohli osobne stretnúť, odfotiť a porozprávať sa s Mikulášom a dostali aj balíček.

„V Čermeli v nedeľu (2.12.) vypravíme až tri vlaky na Veselú mikulášsku jazdu o 9.00 h, 11.00 h a 13.00 h. Deti sa môžu tešiť na Mikuláša, anjelov i čerta, ktorí sa s nimi povezú až na Alpinku. Na konečnej zastávke je pripravený zábavný program pre deti s Usmievankou, zaspievame si, zatancujeme a na rad príde aj rozdávanie pravých mikulášskych balíčkov. Mimoriadna zimná jazda v otvorených vozňoch opäť ponúkne nevšedný zážitok pre malých aj veľkých,“ priblížil program mimoriadneho vlaku organizátor podujatia Ľubomír Lehotský z Detskej železnice Košice.

Výťažok z cestovného, ako aj dobrovoľné príspevky, budú použité na opravu a záchranu historického parného rušňa 434.2338 s tendrom z roku 1917, familiárne nazývaným aj ‚Štvorkolák‘, o ktorý sa stará Klub historických koľajových vozidiel a na podporu Košickej detskej historickej železnice.

debata chyba
Viac na túto tému: #Detská železnica Košice