Oblečte sa, lebo vás vyhodíme! Aerolínie sa žene vyhrážali, potom sa kajali

Móda a jej výstrelky sú najmä medzi mladými dievčatami mimoriadne populárne a keď aktuálny trend velí odhaliť vypracované brucho, mnohé poslúchajú.

25.03.2019 07:00
debata (4)

Podobne trendy si pripadala aj 21-ročná cestujúca Emily O'Connor, ktorá sa do lietadla vybrala oblečená v crop tope, teda tielku s kratším strihom, ktoré odhaľovalo pás kože nad nohavicami.

Zamestnancom leteckej spoločnosti Thomas Cook sa však jej odev nezdal vhodný, a tak jej dali na výber, že sa buď prioblečie, alebo opustí palubu. Jej tielko podľa personálu pôsobilo vulgárne a u ďalších cestujúcich mohlo vyvolať pohoršenie.

Emily sa bránila, že na internetovej stránke leteckej spoločnosti nenašla žiadne upozornenie, ani kategorizáciu oblečenia klientov na vhodné a nevhodné.

Nato dievča vstalo a spýtalo sa nahlas všetkých pasažierov, či sa niekoho svojím odevom dotkla. Neozval sa nik, len jeden z cestujúcich na ňu zakričal „Drž hubu, ty úbohá žena a obleč si tú s***nú bundu!“

Letušky na jej obranu nijako nezasiahli. Naopak, obstúpili ju vraj štyria zamestnanci pripravení vziať jej batožinu a vyviesť ju z lietadla.

Najhorší zážitok

Nakoniec si požičala sako od svojho bratranca a palubný personál vraj stál vedľa nej, kým si ho neobliekla.

Začínajúca účtovníčka, ktorá letela z Birminghamu vo Veľkej Británii na španielsky ostrov Tenerife, sa podľa vlastných slov cítila „sexualizovaná a zosmiešnená“ a incident opisuje ako najhorší zážitok života.

Po tom, ako sa o svoju skúsenosť podelila so svetom na sociálnej sieti Twitter, sa jej príbeh rýchlo rozšíril. Väčšina komentujúcich dala zapravdu Emily s tým, že letecká spoločnosť nemá právo komentovať, ani diktovať oblečenie svojim zákazníkom. Iní však namietali, že zašla priďaleko a jej tričko je vlastne podprsenka.

Pravidlá platia

Zareagovala aj samotná letecká spoločnosť. Tá sa dievčine za správanie a prístup svojich zamestnancov k celej situácii ospravedlnila.

Tak ako väčšina leteckých spoločností, aj na našich palubách platia určité pravidlá, aj v obliekaní. Je však zrejmé, že personál má ťažkú úlohu pri vymáhané ich dodržiavania, vyjadrila sa na margo incidentu spoločnosť Thomas Cook.

Nevhodné oblečenie podľa dopravcu zahŕňa aj rôzne urážlivé slogany a obrázky.

Businessinsider­.com; Brobible.com; Dailymail.co.uk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #oblečenie #nevhodné správanie