Ľudia našli spôsob, ako uniknúť vírusu: Zaplavili odľahlé kúty, domácich desia

Karanténa a obmedzenie vychádzania z domovov, ktoré mnohé štáty nariadili v snahe spomaliť šírenie nového koronavírusu, sa v husto osídlených mestách znáša omnoho ťažšie, ako na miestach, kde je koncentrácia osídlenia, a tým aj nahromadených ľudí, redšia.

19.04.2020 07:00
debata (4)

Prechádzky na čerstvom vzduchu každému prospejú a napomáhajú tiež k posilneniu imunity, pokiaľ počas nich nestretne (takmer) nikoho. To však vo veľkých mestách nie je možné, a tak sú ľudia doslova uväznení vo svojich bytoch.

Mnohí ľudia sa preto rozhodli aspoň na čas presťahovať na odľahlejšie miesta, ktoré im prinesú aspoň čiastočnú slobodu a kde sa o priestor nebudú musieť deliť, píše Cnn.com.

Podobne však začalo zmýšľať priveľa ľudí, a tak v priebehu niekoľkých dní tiché vidiecke oblasti doslova zaplavili autá s prišelcami. Domáci sú z nového trendu zhrození a obávajú sa vzniku nových ohnísk nákazy COVID-19.

Aj v slovenských turistických destináciách vyvolal príliv turistov utekajúcich z miest vlnu nevôle.

Obec Terchová vyzvala návštevníkov, aby počas platnosti preventívnych opatrení mimoriadnej situácie nenavštevovali obec a svojím správaním neohrozovali zdravie ľudí. Zároveň apeluje na ubytovateľov, aby z preventívnych dôvodov počas tohto obdobia neubytovávali hos­tí.

Obec Súľov–Hradná turistom úplne zakázala vstup, nahrnuli sa ich tam stovky, navyše bez rúšok. Za porušenie zákazu hrozí návštevníkom pokuta až 1659 eur. Podobne zareagovali a uzavreli sa aj Čičmany.

Podobne ako na Slovensku, je to aj vo svete. Húfy Britov sa vybrali do málo zaľudnenej Škótskej vysočiny a na priľahlé ostrovy, z ktorých sa razom stali preľudnené miesta.

Škótske ostrovy sa obzvlášť obávajú vplyvu vírusu na ich malé spoločenstvá a politici varujú, že v oblasti nemajú v nemocniciach žiadne pľúcne ventilátory.

Rovnako napríklad Nórsko vyzvalo svojich obyvateľov, aby sa nesťahovali do svojich vidieckych chát.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus