Kam pocestujete, keď sa pandémia skončí? Máte sny a plány?

Každý z nás má v hlave zoznam miest, kam by sa chcel aspoň raz v živote pozrieť. V súčasnej situácii sa tieto sny zdajú ešte vzdialenejšie od realizácie - pláže sú nedosiahnuteľným luxusom, vzrušujúce mestá akoby boli milióny svetelných rokov.

02.05.2020 01:00
debata (7)

Aj keď väčšina sveta momentálne sedí doma, niektorí už plánujú, kam sa vyberú, keď „toto“ celé pominie. Redaktori známeho cestovateľského magazínu Condé Nast Traveler sa podelili o svoje plány, ktoré zrealizujú hneď ako sa bude dať.

Corina Quinn by sa rada vybrala do Portorika zacvičiť si jogu. Nikdy na ostrove nebola, no veľa o tejto nádhernej krajine počula. Keď sa nedávno do tamojšieho mesta Rincón ešte navyše presťahovala jej obľúbená inštruktorka jogy, má o dôvod viac vybrať sa do krajiny svetielkujúcej vody a najväčšieho rádioteleskopu na planéte, ktorý načúva vesmíru.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Turisteando en Puerto Rico (@turisteandoenpr),

Ďalšia redaktorka Madison Flager má už dlhšie naplánovanú na jeseň alebo v jari cestu do Japonska. Verí, že v tom čase bude cestovanie opäť bezpečné a nebude musieť svoj výlet odložiť na neurčito. Chce vidieť chrámy na Kjóte a Nikkō, prechádzať sa bambusovým hájom Arašijama a veľa jesť.

Lale Arikoglu by sa namiesto exotickej destinácie, kde ešte nikdy nebola, najradšej vybrala na miesto, ktoré dobre pozná a prirástlo jej k srdcu – grécke ostrovy Milos, Hydra, Korfu… Určite by si nenechala ujsť ani Atény, jedno z jej najobľúbenejších miest, kde by len relaxovala, jedla čerstvé paradajky a syr halloumi.

Stephanie Wu zastihla pandémia koronavírusu práve uprostred plánovania výletu do Slovinska. Hneď ako sa svet znova otvorí, teší sa na prechádzky ulicami Ľubľany, ochutnávky vín a miestnych špecialít a obdivovanie prírodných krás a pamiatok UNESCO.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @ traveling.photo356,

Newyorčanka Lara Kramer sníva o svojom meste – pre miestnych je Veľké jablko akýmsi rozšírením ich vlastnej obývačky. Teraz, keď má obmedzený pohyb, túži sa vydať do jeho nekonečných ulíc ešte viac. Túži znova zavítať na miestne farmárske trhy, stretnúť na ulici susedov a známych, večerať s priateľmi v East Village. A chýba jej aj obyčajné každodenné cestovanie prehusteným metrom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

. ,

Príspevok, ktorý zdieľa (@anna_inthesky16),

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #cestovanie #koronavírus