Lufthansa končí so svojou dcérskou leteckou spoločnosťou Germanwings

Ďalšia letecká spoločnosť oznámila v dôsledku koronavírusovej krízy svoj koniec. Tento týždeň skupina Lufthansa oznámila, že spoločnosť Germanwings, jej nízkonákladová dcérska spoločnosť, prestane fungovať.

11.04.2020 08:00
airbus Foto:
Airbus 320 spoločnosti Germanwings na archívnej fotografii z októbra 2014.
debata

Ukončenie činnosti nízkonákladovky je len jedným z opatrení, ktoré skupina zaviedla, aby v súvislosti s aktuálnou krízou v doprave, píše Thepointsguy.com. Lufthansa odhaduje, že zotavenie podniku po zažehnaní koronavírusovej pandémie bude trvať roky.

Podľa jej analýz prejdú mesiace, kým sa úplne zrušia globálne obmedzenia cestovania a roky, kým sa obnoví svetový dopyt po leteckej doprave a vráti sa na úroveň pred krízou.

Podľa spoločnosti Planespotters.net mala Germanwings flotilu 15 lietadiel A319. Posledne pôsobili na niektorých svojich letoch na krátke vzdialenosti pod záštitou Eurowings.

Skupina Lufthansa Group uviedla, že okrem rušenia prevádzky Germanwings, vyradí natrvalo aj 18 svojich lietadiel. V tejto skupine je šesť lietadiel Airbus A380, ktoré však dopravca plánoval vyradiť už dlhšie, sedem lietadiel A340–600 a päť 747–400. Okrem toho vyraďuje z prevádzky 11 strojov A320 na krátke lety.

Týmto rozhodnutím spoločnosť Lufthansa zníži kapacity aj vo svojich centrách vo Frankfurte a Mníchove.

Spoločnosť Lufthansa CityLine sťahuje zo služby tri A340–300 a spoločnosť Eurowings postupne vyraďuje 10 zo svojich A320.

Ft.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlá #Lufthansa #Germanwings