Ubytovanie v súkromí má na hornom Zemplíne potenciál

Zvyšujúci sa záujem o prírodnú turistiku, ktorý zaznamenáva región horného Zemplína, dáva príležitosť rozvoju ubytovania v súkromí. Ako vyplýva z informácií senior destinačného manažéra Oblastnej organizácie cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZ a HŠ) Igora Kňazovického, k poskytovaniu tejto služby sa hlásia i vlastníci nehnuteľností.

16.06.2020 11:00
debata

„Potenciál poskytovať ubytovanie v súkromí v tomto regióne určite je. Veríme, že po prekonaní prvotných administratívnych povinností a pozitívnej skúsenosti ubytovateľov sa táto forma ubytovania v tomto regióne ešte viac rozšíri,“ uviedol Kňazovický s tým, že medziročný nárast turistov v regióne horného Zemplína predstavuje približne 30 percent.

Podotkol, že aktuálna situácia a tiež osobné a telefonické dopyty na ubytovanie v regióne nasvedčujú, že tohtoročná letná sezóna sa bude pravdepodobne niesť v znamení prírodnej turistiky, pričom sa budú viac preferovať menej známe lokality.

Jednou z najvyhľadáva­nejších destinácií majú byť Poloniny, kde, ako Kňazovický tvrdí, sú na blížiacu sa letnú sezónu niektoré ubytovacie zariadenia takmer plne obsadené.

Aj preto OOCR HZ a HŠ v spolupráci s obcami Stakčín, Ulič a Zboj pripravila pre potenciálnych poskytovateľov ubytovania v súkromí semináre, na ktorých 15 záujemcov informovala o možnostiach, ako takúto službu poskytovať.

„Dostali vypracovaný päťkrokový manuál, ako majú postupovať a na čo netreba zabudnúť pri komunikácii s úradmi,“ priblížil Kňazovický. Zároveň upozornil, že ubytovanie v súkromí je aj možnosťou, ako pomôcť miestnemu rozvoju.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zemplín #ubytovanie