Vzrušujúce miesta, kde relaxujú slávni a bohatí: 16 inšpirácií, ktoré si môžete dovoliť

Jednou zo skvelých vymožeností bohatých, ak práve nezúri svetová pandémia, je možnosť cestovať kamkoľvek na planéte a užívať si ten najlepší luxus a servis. Od zasnežených hôr po piesočné pláže - možnosti dovoleniek sú nekonečné.

04.01.2021 07:00
debata (5)

Zároveň to však neznamená, že rovnaké miesta nemôžu navštíviť a užívať si nádheru prírody aj menej majetní. S trochou šikovnosti a dobrým nosom na zľavy a akcie sa dá precestovať svet aj s menšími sumami na účte.

Tu je zopár inšpirácií na miesta, ktoré lákajú svetovú smotánku, no môžete ich navštíviť aj vy. Čas na cestovateľské plá­ny?

Svätý Krištof

Pokiaľ ide o Karibik, je ťažké poraziť ostrov Svätý Krištof. Tyrkysovo modré vody a biele piesočnaté pláže sú bežné v celom Karibiku, ale predovšetkým je to príjemná je pokojná atmosféra Svätého Krištofa, ktorá najviac očarí.

Monako

Vďaka svojej polohe na Francúzskej riviére je to ideálne letovisko po celý rok. More, kasína či Veľká cena Monaka lákajú každoročne tisíce návštevníkov.

Comské jazero, Taliansko

Jazero Como, ktoré sa nachádza severne od Milána a blízko hraníc so Švajčiarskom, je slávnou luxusnou destináciou. Malebné vily zasadené do kopcovitej krajiny pozdĺž brehov jazera vytvárajú príjemnú a romantickú atmosféru.

Jedným z najznámejších milovníkov tohto čarovného prostredia je herec George Clooney, ktorý tu aj vlastní vilu.

Švajčiarske Alpy

Niet pochybností, prečo táto oblasť láka návštevníkov z celého sveta – scenérie, atmosféra a služby. Okrem lyžovačky tu čakajú na obdiv čisté horské jazerá, strmé hory, rozľahlé lúky s výhľadom…

Azory, Portugalsko

Azory sú zoskupením deviatich portugalských vulkanických ostrovov v Atlantickom oceáne medzi USA a Portugalskom. Rovnako ako v prípade mnohých ďalších ostrovných destinácií, aj tu pri túre alebo bicyklovaní po okolí čakajú na turistov nádherné výhľady.

Na Azorských ostrovoch nežije veľa ľudí a je to trochu skrytý klenot. A to je presne ten dôvod, prečo si ľudia začínajú všímať ich krásu a pokoj.

Ibiza, Španielsko

Stredomorský ostrov Ibiza je známy svojou intenzívnou párty scénou, ale cestovateľov láka čosi iné ako živý nočný život. Modré vody a piesočné pláže s miernym až horúcim počasím po celý rok sú ideálne, ak si chcete oddýchnuť a opaľovať sa. Na ostrove sú aj lokality svetového dedičstva UNESCO.

Paríž, Francúzsko

Ikonické Mesto svetiel je jednoducho magnetom na turistov z každého kúta sveta. Je ťažké nezamilovať sa do romantickej atmosféry, histórie, gastronómie a kultúry, ktorá vykúka spoza každého rohu.

Omán

Nachádza sa pri Arabskom mori a hraničí s Jemenom a Spojenými arabskými emirátmi. Aj keď sú SAE známe supermodernými mestami Dubaj a Abú Zabí, o Ománe sa toho nevie až tak veľa.

Omán je však domovom populárnych prímorských letovísk, kde si cestujúci môžu vychutnať kvalitné vybavenie a zážitky.

Saint-Tropez, Francúzsko

Pobrežné mesto je známe svojimi plážami a luxusným ubytovaním. Nachádza sa medzi Nice a Marseille pozdĺž Francúzskej riviéry.

Môžete si tu dopriať delikátne gastronomické zážitky, ubytovať sa v dokonalých hoteloch alebo penziónoch, a ak chcete, môžete si dokonca prenajať jachtu. Niet divu, že toto francúzske mesto láka bohatých a slávnych.

Grécko

Grécko má obrovské množstvo turistických lákadiel – mierne a teplé podnebie, tisíce kilometrov pláží, úžasné stredomorské jedlo a starobylá história a mytológia. Pre každého je tu niečo, navyše bohatí si tu stále môžu nájsť svoj súkromný ostrovček či kúsok pláže.

Južné Tirolsko, Taliansko

Provincia Južné Tirolsko v Taliansku sa rýchlo stala vysnívaným cieľom cestujúcich z celého sveta. Nájdete tu pohorie Dolomity, svetové dedičstvo UNESCO, ktoré vytvára senzačné prostredie pre lyžiarov, turistov a fotografov.

Táto oblasť je tiež bohatá na miestne juhotirolské produkty, ako sú jablká, víno, mlieko a údená šunka.

Island

Od okamihu, keď sa Island objavil na mape turizmu, jeho popularita len rastie. Sopky, pláže s čiernym pieskom, vodopády, horúce pramene a polárna žiara – to všetko vytvára z ostrova jedinečné miesto, ktoré neprestáva udivovať.

Vďaka tomu, že Island sa nenachádza ďaleko od zvyšku Európy, ale je z neho celkom dobrá dostupnosť aj z USA, je ideálny cieľom pre všetky typy ľudí.

Maroko

Severoafrická krajina leží priamo oproti Španielsku, delí ich len Gibraltársky prieliv. Vďaka tomu je tu cítiť európsky vplyv, no stále si zachováva najmä svoj typický ráz. Za návštevu určite stojí Medina v Marakéši, ktorá je na zozname svetového dedičstva UNESCO.

Miami, USA

Miami je rušná metropola na juhovýchode Floridy, na pobreží Atlantického oceána. Je to obľúbené dovolenkové miesto kvôli rušnému nočnému životu, krásnym plážam a teplému počasiu. Svoje dovolenkové vily tu majú mnohé celebrity a bohatí ľudia.

Keňa

Východoafrická krajina sa stala obľúbeným cieľom milovníkov safari, tu môžete vidieť jedinečnú africkú divočinu aj s jej drahokamami ako sú slony, levy, žirafy, pakone a ďalšie.

Hoci by si niekto mohol myslieť, že v Keni vítajú turistov skromné podmienky, opak je pravdou. O luxus tu núdza nie je, čakajú tu prvotriedne ubytovacie zariadenia.

Čína

Krajina s druhým najvyšším počtom milionárov na svete je vynikajúcou lokalitou pre bohatých a slávnych. Mestá ako Hongkong, Šanghaj, Peking a ďalšie poskytujú fantastické miesta na objavovanie alebo relaxáciu vo vynikajúcich hoteloch alebo letoviskách, majú tu všetko, čo patrí k modernému vybaveniu.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #luxus