Ľadový hotel z 1 300 blokov ponúka 2 noci za 480 eur. Rozpustí sa v apríli

V roku 1989 to bola absolútna novinka, všetkých nadchla, a tak sa z nej stala každoročná tradícia. Švédsky ľadový hotel Icehotel bol prvým svojho druhu na svete a za tri desaťročia sa z neho stal hit. Preto každú zimu putujú stovky metrov kubických ľadu z neďalekej rieky Torne na stavbu tohto zázračného kráľovstva.

25.02.2021 07:00
debata

Ľadový hotel vyrastá každú sezónu v Laponsku, asi 200 kilometrov za polárnym kruhom, v dedine Jukkasjärvi. Toto miesto nie je náhodné, je ideálne na pozorovanie tancujúcej polárnej žiary, ktorá dodáva celému zážitku z pobytu v ľadovom hoteli ešte magickejšiu atmosféru, píše AFAR.

Tohtoročný Icehotel 31 (pomenovaný podľa 31. sezóny) je postavili v polovici decembra a otvorený až do 11. apríla 2021. Čo sa s ním stane potom? Postupne sa celý roztopí a voda sa vráti, odkiaľ prišla, do rieky.

Návštevníkom ponúka 12 jedinečných izieb aj slávnostnú sálu ideálnu na svadby a iné udalosti. Sála nesie meno Skogen, čo znamená les, a je celá vyzdobená ľadovými stromami a konármi.

Unikátne ľadové apartmány hotela našli svoju inšpiráciu v iglu a navrhla ich vybraná skupina 35 švédskych umelcov.

Celkovo sa na vybudovanie hotela v sezóne 2020–2021 použilo asi 1 300 blokov zamrznutej vody.

Z ľadu sú tu vytvorené rôzne sochy a inštalácie ako napríklad opustený stánok s hot-dogmi či obrovská ručne vyrezávaná morská príšera.

Novinkou je priľahlá časť hotela, príznačne nazvaná Icehotel 365, ktorá je otvorená počas celého roka a sú v nej ľadové miestnosti, galéria ľadového umenia a ľadový bar.

Balíček „Icelebrate“ na dve noci sa začína na sume v prepočte 480 eur na osobu a zahŕňa jednu noc v ľadovom apartmáne Art Suite, jednu noc vo vyhrievanej miestnosti Kaamos, ktorá sa nachádza neďaleko, plus raňajky a šampanské pri príchode.

Keďže mnoho ľudí si pre pandémiu nebude môcť ľadové chvíle v unikátnom hoteli užiť, švédske ubytovacie zariadenie vytvorilo na Instagrame zážitok rozšírenej reality (AR), vďaka ktorému budú môcť používatelia nahliadnuť do veľkolepého zamrznutého hotela.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ľad #hotel #Švédsko #Laponsko