Európa úplne pohorela! Tieto destinácie a atrakcie letia na TikToku

Kto chce byť v obraze, musí sa pohybovať na sociálnych sieťach. Platí to aj opačne - o čom sa nehovorí, to akoby ani nebolo. Internet je vynikajúcim miestom, kde si ľudia zdieľajú zážitky a hovoria o svojich skúsenostiach. Ktoré miesta si momentálne vydobyli najviac pozornosti?

29.12.2021 07:00
New York, One World Observatory, One World... Foto: ,
Eric Robinson predstavuje obrazovky, ktoré návštevníkom One World Observatory približujú, čo sa deje v meste, na ktoré sa práve dívajú zhora. Ilustračné foto.
debata

Celosvetová módna značka Superdry nedávno zverejnila výsledky svojho výskumu, ktorý mal za cieľ odhaliť najsledovanejšie krajiny, mestá a atrakcie na sociálnej sieti TikTok.

Výskum analyzoval počet zobrazení hashtagov 193 krajín, 292 miest a 1 095 atrakcií súvisiacich s cestovaním, a tak odhalil najtrendovejšie miesta a pamiatky na celom svete.

Tu je pohľad na 10 najsledova­nejších miest a atrakcií tejto jesene:

10. Melbourne, Austrália

Melbourne s 11 miliónmi zhliadnutí počas septembra 2021 je 10. najsledova­nejším mestom na svete na sociálnej sieti TikTok v súvislosti s cestovaním. Prekvapivo, ďalšie austrálske mesto, Sydney, je až na 17. mieste.

Melbourne, Austrália Foto: SHUTTERSTOCK
Melbourne, Austrália, mesto, mrakodrapy, rieka, most Melbourne, Austrália

9. Bogota, Kolumbia

Bogota je jedným z dvoch juhoamerických miest, ktoré sa objavili v top 25 a deviatu priečku si vyslúžilo impozantnými 12,4 miliónmi zobrazení medzi užívateľmi TikTok. Kolumbijské hlavné mesto má čo ponúknuť nadšencom umenia a históriem ale zaujme aj svojím rušným nočným životom.

8. Tokio, Japonsko

S viac ako 13 miliónmi zobrazení je Tokio ôsmym najsledovanejším mestom, pričom používatelia TikToku obdivujú mnohé tamojšie známe lokality a pamiatky vrátane historických chrámov, svätýň a malebných záhrad.

7. Buenos Aires, Argentína

Buenos Aires je najsledovanejším mestom Južnej Ameriky s viac ako 16 miliónmi zobrazení. Medzi pozoruhodné pamiatky v meste patria okrem iného Obelisco de Buenos Aires, Plaza de Mayo a cintorín Recoleta.

La Boca Foto: SHUTTERSTOCK
La Boca, Buenos Aires, Argentína La Boca

6. Paríž, Francúzsko

Mesto svetla nie je v rebríčku žiadnym prekvapením. Paríž je však jediným európskym mestom v top 10 s počtom zobrazení 27,2 milióna. Je zaujímavé, že Francúzsko nie je ani v zozname 25 najsledova­nejších krajín sveta.

5. Hočiminovo mesto, Vietnam

Vietnamské Ho Či Minovo mesto získalo 32,6 miliónov zobrazení na TikToku, ale stále výrazne zaostáva za dvoma ďalšími ázijskými destináciami. V meste je však množstvo úžasných miest, od historickej pagody Giac Lam až po katedrálu Notre Dame v Saigone.

4. Jakarta, Indonézia

Jakarta, známa svojou neuveriteľnou kombináciou kultúr, ktoré vidieť v architektúre aj kuchyni. Mesto malo počas septembra 37 miliónov zobrazení, pričom Indonézia ako krajina sa dostala na 14. miesto so 45,4 miliónmi zobrazení na TikToku.

3. Dubaj, Spojené arabské emiráty

Dubaj mal 62,7 milióna zobrazení, čo mu vyslúžilo tretiu priečku. Mesto sa zároveň môže pochváliť štyrmi z 25 na TikToku najsledovanejších atrakcií, čo z neho robí jednu z najobľúbenejších destinácií medzi používateľmi sociálnej siete.

Dubaj Foto: SHUTTERSTOCK
dubaj, cestovanie, more, mrakodrapy, pláž Dubaj

2. Soul, Južná Kórea

Najsledovanejšou ázijskou destináciou na TikToku v súvislosti s cestovaním je juhokórejský Soul, ktorý v septembri 2021 získal 106,5 milióna zobrazení. V juhokórejskom hlavnom meste sa miešajú úchvatné mrakodrapy s fascinujúcimi starobylými chrámami a zelenými záhradami.

1. New York, New York

Podľa Superdry je najsledovanejším mestom sveta na TikToku ikonický New York so 114 miliónmi zobrazení. Napriek tomu sa USA nedostali na vrchol rebríčka najpopulárnejších krajín, Spojené štáty získali štvrté miesto s celkovým počtom 146,3 milióna zhliadnutí a umiestnili sa za Mexikom, Ruskom a Japonskom.

Pár pózuje v newyorskej Bethesda Terrace Arcade... Foto: SITA/AP, Mary Altaffer
New York. fotenie, svadba, ženích, nevesta Pár pózuje v newyorskej Bethesda Terrace Arcade v Central parku. Ilustračné foto.

A tu je top 10 atrakcií, ktoré najviac zaujali užívateľov TikToku:

  • 10. Tádž Mahal, India – 348
  • 9. Niagarské vodopády, Kanada a Spojené štáty – 384 miliónov zobrazení
  • 8. Global Village, Spojené arabské emiráty – 390 miliónov zobrazení
  • 7. Eiffelova veža, Francúzsko – 413,6 miliónov zobrazení
  • 6. Universal Studios Hollywood, Spojené štáty – 430 miliónov zobrazení
  • 5. Times Square, Spojené štáty – 525 miliónov zobrazení
  • 4. Dubai Mall, Spojené arabské emiráty – 575 miliónov zobrazení
  • 3. Disneyland Paris, Francúzsko – 685,8 miliónov zobrazení
  • 2. Walt Disney World Resort, Spojené štáty – 965,3 miliónov zobrazení
  • 1. Burdž Chalífa, Spojené arabské emiráty – 1,5 miliardy zobrazení

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tik Tok