Pokračovanie článku: Varovanie: Toto 'dokázala' klimatická kríza a znečistenie. Sedem šokujúcich fotiek

Záplavy: Erftstadt, Nemecko

Mesto Erftstadt, asi 20 kilometrov juhozápadne od Kolína nad Rýnom, poslihli v lete silné záplavy. V neďalekom štrkovom lome sa objavila obrovská jama, príval vody zničil časti hradu z 19. storočia, tri budovy a viacero áut.

Pobrežná erózia: Happisburgh, Norfolk, Anglicko, Spojené kráľovstvo

V januári 2021 spôsobila búrka Christoph v Anglicku a Walese rozsiahle záplavy. Extrémne počasie zvlášť zničilo Happisburgh, úsek severného pobrežia Norfolku, kde sa pôda tak napila vodou, že sa dole zrútili veľké časti svahov a útesov. Región čelí hrozbe erózie z mora, ktorá sa zhoršuje so stúpajúcou hladinou morí, ale aj z pevniny, ktorú zasa negatívne ovplyvňuje zmena klímy prinášajúca bleskové záplavy.

Zafarbenie lagúny: Patagónia, Argentína

Neónovo-ružová farba jazera v južnej Patagónii je možno na prvý pohľad pekná. No jej príbeh je desivý. Nezvyčajný odtieň totiž nie je výsledkom prírodných javov, spôsobilo ho znečistenie.

V júli sa vody Corfo Lagoon zmenili na ružové po tom, ako továrne na spracovanie rýb vypustili do okolia odpad obsahujúci siričitan sodný, ktorý sa používa pri úprave kreviet.

Obyvatelia, ktorí žijú v blízkosti, sa už dlho na znečistenie a nepríjemný zápach sťažujú.

Litva, Baltské more, západ slnka, Palanga Čítajte viac Podvodný výťah vás vezme do Poseidonovej ríše. Čo ak sa pod hladinou zasekne? mall tv, chalani z hôr Čítajte viac Ktorá trasa na ikonický Kriváň je najlepšia? A čo všetko je v národných parkoch zakazané? značka, Fucking, rakúska dedina Čítajte viac Dedina si zmenila vulgárny názov a má pokoj od drzáňov. Nie všetci ale súhlasia
debata chyba