Pokračovanie článku: Toto sú najnavštevovanejšie turistické miesta v Google Street View. Videli ste už všetky?

10 najnavštevo­vanejších krajín na Google Street View:

Indonézia

Indonézia je známa svojimi pokojnými ostrovmi, nedotknutými plážami, starými pamiatkami, bohatou biodiverzitou a kultúrnym dedičstvom.

Je tiež obľúbenou destináciou pre surfovanie a milovníkov jogy.

Medzi miesta, ktoré jednoducho musíte v Indonézii vidieť, patria Bali, Jakarta a Ubud.

Borobudur Foto: Aleš Tvrdý, photoandtraveling.com
Borobudur, Indonézia, Jáva, Borobudur

Spojené štáty americké

Snom každého cestovateľa je navštíviť Spojené štáty americké. Amerika, ktorá je domovom ikonických pamiatok, ako je Socha slobody, Mount Rushmore či Golden Gate Bridge, a rušných mestských scenérií, ako je Times Square, ponúka pre každého niečo.

Fasády mrakodrapov na Times Square v New Yorku. Foto: SHUTTERSTOCK
domy, budovy, New York, Times Square Fasády mrakodrapov na Times Square v New Yorku.

Japonsko

Japonsko, ktoré je domovom nádhernej hory Fudži, vás ohromí svojimi pamiatkami svetového dedičstva, lyžiarskymi strediskami, horúcimi prameňmi a kvetinovou kultúrou.

Medzi miesta, ktoré tu treba navštíviť, patria historické pamiatky starovekého Kjóta a Nara, Niseko, Shinkansen či hrad Himedži.

Kjóto, Japonsko Foto: SHUTTERSTOCK
Kjóto, Japonsko, mesto, pagoda, tustisti, Ázia Kjóto, Japonsko
lietadlo, obloha, doprava, mraky, letisko Čítajte viac Žena strávila 5 hodín zamknutá na WC lietadla kvôli pozitívnemu COVID testu, video zavesila na TikTok

Mexiko

Mexiko, ktoré je domovom veľkého množstva pamiatok svetového dedičstva UNESCO, vás prekvapí svojimi starobylými ruinami, koloniálnymi mestami, prírodnými rezerváciami, kultúrnymi festivalmi a plážovými letoviskami.

Obľúbenými destináciami sú okrem iného Cancún, Cabo San Lucas, Puerto Vallarta, Tulum a Mexico City.

Marina v Puerto Vallarta. Foto: Elena Zemková
Mexiko, Puerto Vallarta, Marina Marina v Puerto Vallarta.

Brazília

Brazília je najväčšou krajinou v Južnej a Latinskej Amerike. Väčšina turistov smeruje do mesta Rio de Janeiro, no zaujímavé sú v krajine aj atrakcie ako Salvador, Bahia, Santa Catarina a oblasť Amazonky.

Známa pláž Copacabana v brazílskom Riu de... Foto: SHUTTERSTOCK
copacabana, plaz, brazilia, rio, Známa pláž Copacabana v brazílskom Riu de Janeiro je lemovaná vysokými budovami hotelov s horami v pozadí.
škótsko, škótska vysočina Čítajte viac Mapy Google ukazujú aj smrteľne nebezpečné trasy. Turisti, pozor, môžu vás zabiť

Španielsko

Umenie, kultúra, múzeá, pamiatky, pláže, prírodné zázraky robia zo Španielska obľúbené medzi cestovateľmi.

Od palácov a múzeí v Madride cez prírodné krásy Pyrenejí a Picos de Europa až po ikonické festivaly, ako je La Tomatina – Španielsko necháva každého v údive svojimi nespočetnými ponukami.

Ľudia v uliciach počas paradajkovej... Foto: SITA/AP, Alberto Saiz
paradajky, Tomatina Ľudia v uliciach počas paradajkovej "bitky".

Taliansko

Taliansko je dlhodobo jedným z najobľúbenejších dovolenkových miest na svete. Jeho hlavné mesto Rím je domovom významného umenia a starovekých ruín.

Medzi obľúbené destinácie patrí aj Florencia, ktorá je známa svojimi renesančnými majstrovskými dielami, Benátky vďaka svojim slávnym kanálom a gotickým palácom, či Miláno, ktoré je známe módou.

Dielo na stene domu v Miláne s podobizňou... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Taliansko, Miláno, dom, Marina Abramovič Dielo na stene domu v Miláne s podobizňou Mariny Abramovič autora Maurizia Cattellana.

Taiwan

Niekoho to môže prekvapiť, ale na zozname je aj Taiwan. Malý ostrov na východe Číny je známy svojimi mestskými pôžitkami v hlavnom meste Taipei.

Krajina je známa aj svojimi strediskami s horúcimi prameňmi, starobylými chrámami a očarujúcou krajinou.

Taipei Foto: SHUTTERSTOCK
taipei. taiwan, mrakodrap Taipei
Kalifornia, vlny, more, oceán, California, leto, kúpanie, surfovanie, dovolenka, Čítajte viac Muž objavil na Google Earth záhadné podmorské stavby. Internet sa pustil do pátrania

Francúzsko

Jedna z najnavštevo­vanejších krajín na svete, Francúzsko, je domovom stredovekých miest, alpských dedín a stredomorských plá­ží.

Paríž je vraj najromantickejším mestom na svete. Očarí vás svojimi módnymi domami, múzeami klasického umenia, ako je Louvre, a ikonickými pamiatkami, ako je Eiffelova veža.

Paríž Foto: Aleš Tvrdý
Paríž, Louvre Paríž

Spojené kráľovstvo

Ostrovný štát v severozápadnej Európe tvoria Anglicko, Škótsko, Wales a Severné Írsko. Od turistických kúziel Londýna po neolitický Stonehenge až po kultúrne centrá ako Edinburgh, Brighton, Manchester a Cardiff, je Spojené kráľovstvo čistým potešením pre náročných cestovateľov.

Na mieste, kde stojí Stonehenge, bolo predtým... Foto: SHUTTERSTOCK
Stonehenge Na mieste, kde stojí Stonehenge, bolo predtým pohrebisko aj kruhová kamenná stavba.
Rovinj, cyklistka, bicykel, Chorvátsko Čítajte viac Čo môžete očakávať počas tohtoročnej dovolenky v Chorvátsku? Takto bude vyzerať vaša cesta

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google Street View