Zabudnite na vstup zdarma: Británia zavádza poplatky, nahrávanie fotiek tváre a súbor otázok 'na telo'

Podľa ministerky vnútra Priti Patelová plánuje Spojené kráľovstvo zaviesť na britských letiskách od roku 2024 „bezkontaktné“ hraničné prechody.

23.07.2022 06:00
selfie, autoportrét, mobil, smartfón Foto:
Ilustračné foto.
debata (3)

Niektorým cestujúcim umožnia vstúpiť do krajiny bez použitia elektronickej pasovej brány alebo bez toho, aby museli hovoriť s pohraničným personálom, píše Euronews.com.

Namiesto toho možno budú musieť pred cestou nahrať svoju fotografiu a odoslať ju ministerstvu vnútra.

Cieľom systému je znížiť rady na hraniciach a „pomôcť urýchliť legálne cesty do Spojeného kráľovstva“.

Cestujúci sa podrobia „predbežnej kontrole“, hovorí vláda, čo im umožní „identifikovať sa na hranici pomocou najnovšej technológie“.

„Ako ministerka vnútra som sa zamerala na opätovné prevzatie kontroly nad naším imigračným systémom prostredníctvom môjho Nového plánu pre imigráciu,“ povedala Priti Patelová.

cestovanie, dievča, vlak, metro, poistenie, cestovný lístok, pas, vlaková stanica, nádražie, Čítajte viac Cestovaniu zadarmo odzvonilo: EÚ zavádza od roku 2023 vstupné poplatky

„Ten zahŕňa zabezpečenie hranice, čo je potrebné pre 21. storočie, a umožňuje cestujúcim získať víza a ľahko prejsť cez hranicu pri zachovaní národnej bezpečnosti.“

Na tieto „bezkontaktné koridory“ by sa mohla použiť technológia rozpoznávania tváre, uvádzajú britské noviny The Times.

Od medzinárodných cestujúcich by sa vyžadovalo, aby pred odletom predložili biografické a biometrické údaje, ako sú fotografie ich tvárí, prostredníctvom novej schémy elektronickej cestovnej autorizácie (ETA).

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia