České lietadlo havarovalo, keď sa na palube zjavila prepašovaná obluda. Pád prežila, mačetu nie

25. august 2010 bol úplne obyčajný deň, nič nenasvedčovalo, že sa tento deň dostane do encyklopédií a Guinnessovej knihy rekordov pre jednu bizarnú nešťastnú nehodu.

25.11.2022 06:00
debata (7)

Stroj, ktorý bežne lietal na vnútroštátnej trase v Konžskej demokratickej republike z Kinshasy so zastávkou v Kiri, Bokoro, Semendwa a Bandundu, vzlietol na svoju zvyčajnú cestu aj v tento deň.

O 13:00 miestneho času, počas približovania sa k letisku Bandundu, lietadlo českej výroby Let 410 narazilo do domu, ktorý stojí približne 1 kilometer od pristávacej dráhy.

Na zemi sa nezranil nikto, no na palube okamžite zahynulo 19 ľudí, pričom dvoch preživších previezli do nemocnice, v ktorej jeden z nich neskôr na následky zranení zomrel.

Z 21 ľudí na palube lietadla tak prežil iba jeden pasažier. A ešte ktosi… Či skôr čosi.

Okamžite po nehode sa spustilo pátranie po príčinách a výsledky šokovali všetkých: v lietadle sa tesne pred nehodou odohrala dráma, aká nemá na svete páru.

Haváriu spôsobilo preťaženie lietadla na jednej strane, keď sa všetci cestujúci v návale paniky rozbehli do kokpitu, aby sa zachránili pred krokodílom. Prvá sa ku kapitánovi rozbehla letuška a ostatní ju nasledovali.

Nebezpečné zviera na palubu prepašoval jeden z pasažierov, no vo vzduchu sa zo svojho úkrytu v taške vyslobodil a začal ohrozovať cestujúcich.

Okrem jedného človeka nehodu prežil aj krokodíl. Toho následne usmrtili mačetou.

zlosť, sklamanie, hnev, žena Čítajte viac Pasažierku vysadili z lietadla kvôli menštruácii. Prepadol jej 450-eurový let krídlo, lietadlo, Seagle Air Čítajte viac Nestratili ste náhodou Boeing? Obrovské lietadlo sa našlo na poli, nikto nevie, ako sa tam dostalo lietadlo, obloha, jar Čítajte viac New York - Šanghaj za 2 hodiny: Čína sa pridáva k pretekom hypersonických letov Spln, zatmenie, Mesiac, lietadlo, noc, obloha, Čítajte viac Najvyťaženejšia letecká trasa má iba 450 km. Lietadlo štartuje každých 8 minút

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #krokodíl #Guinnessova kniha rekordov