Meškali a ich bábätko nemalo letenku: Rodičia opustili syna na check-ine a bežali do lietadla

My za dieťa letenku platiť nebudeme! povedali si rodičia a svoje bábätko nechali pri odbavovacej prepážke, zatiaľ čo oni sa rozbehli na palubu lietadla.

03.02.2023 06:00
debata (23)

Dvojica s dojčaťom sa práve odbavovala na let spoločnosti Ryanair z medzinárodného letiska Ben Gurion v izraelskom Tel Avive do Bruselu v Belgicku, no zistilo sa, že ich potomok nemá zakúpenú letenku, informuje CNN. Celý personál však ostal v nemom úžase, keď sa mama s otcom otočili smerom k lietadlu a svoje dieťa opustili na check-ine leteckej spoločnosti.

Podľa hovorkyne Ryanairu sa iránsky pár dostavil v utorok na letiskovú registráciu bez rezervácie pre svoje dieťa, a tak ho chcel nechať pri prepážke. Odbavovací agent okamžite kontaktoval bezpečnosť, ktorá týchto pasažierov zadržala a odovzdala miestnej polícii.

Podľa webovej stránky Ryanairu „dojčatá môžu byť zahrnuté do rezervácie letu počas procesu online rezervácie“. Pri plánovaní cesty s dieťaťom sa na stránke zobrazí kontextová správa, v ktorej sa uvádza, že sa účtuje poplatok 25 eur za každý jednosmerný let, ktorým dieťa pocestuje na kolenách dospelého. Ak dospelí chcú, aby dieťa cestovalo v autosedačke, je potrebné zaplatiť za sedačku osobitne.

Izraelská správa letísk incident potvrdila: „Pár a dojča s belgickými pasmi prišli na terminál 1 bez letenky pre bábätko. Pasažieri meškali, prišli, keď už bola registrácia na let zatvorená. Dvojica následne opustila detskú sedačku s dieťaťom a rozbehla sa k bezpečnostným kontrolám na termináli 1 v snahe dostať sa k nástupnej bráne na let.“

Pár a ich dieťa nakoniec nestihli let, uviedol portál Israel Today.

Hovorca izraelskej polície neskôr CNN uviedol, že v čase, keď polícia dorazila na miesto, záležitosť bola vyriešená. „Dieťa bolo s rodičmi a nevedieme žiadne ďalšie vyšetrovanie,“ zakončil.

lietadlo, Željava, Juhoslávia, podzemné letisko Čítajte viac V lese neďaleko Popradu sa zjavilo lietadlo: Je to svetový unikát a predáva aj 'letenky' lietadlo, GreatFlyer, Wizzair, Skiathos Čítajte viac Video zachytilo šialené pristávanie lietadla nad hlavami turistov: Jedného minul podvozok len o chlp Bekim Aziri Čítajte viac Bekim: Keby mi na letisku stratili vozíček, odišiel by som na stokilovom papamobile

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo