Na cyklotrase Bystrá - Tále pribudli nové prvky

Osadenie lesných prvkov na vybudovanej cyklotrase medzi obcou Bystrá a rekreačnou oblasťou Tále je jedným z projektov Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie, ktoré tento rok podporila Rozvojová agentúra Banskobystrického samosprávneho kraja.

12.07.2023 11:00
debata

Ako informuje OOCR Región Horehronie, samotný cyklochodník je veľmi obdivuhodný vďaka jeho prevedeniu. Pozostáva totiž z drevených lávok, ktoré sú vedené nad terénom, ako aj jeho dobrodružným premostením.

„Cieľom tohto projektu bolo doplnenie trasy o drevené prvky v súlade s celkovým konceptom, ako aj zvýšenie atraktivity už tak zaujímavej cyklotrasy. Drevené prvky sú prostredníctvom infopanelov nositeľmi informácií o chránenom území, na ktorom sa chodník rozprestiera. Prvky rovnako dotvárajú relaxačnú zónu na oddych a odpočinok počas cykloturistiky či pešej turistiky po jeho celkovej dĺžke, čím veríme, že sa stane vyhľadávaným miestom pre rodiny s deťmi v rámci tipu na výlet,“ priblížila výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Medzi osadené drevené prvky patrí socha jeleňa v životnej veľkosti, edukatívny prvok o odpade v prírode, infopanely o chránenom území NATURA 2000 spolu s mapou danej lokality, otočné koleso so stopami zvierat, drobná infraštruktúra v podobe smerovníkov a lavičky.

V susednej obci Mýto pod Ďumbierom sa navyše vybudoval nový zábavno-náučný areál s názvom Zábavný park zručností horských cyklistov a turistov. Park je k dispozícii pre širokú verejnosť s cieľom naučiť sa zručnosti horskej cyklistiky a turistiky, čo má prispieť k zvýšeniu bezpečnosti počas pobytu v teréne.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklotrasa #Horehronie