Zbojnícka strela turistov odvezie po troch trasách k atrakciám Gemera

Zo sedla Zbojská bude počas leta premávať vyhliadkový vláčikobus s názvom Zbojnícka strela, ktorý turistov na troch tematických trasách odvezie k viacerým atrakciám regiónu Gemer. Návštevníkom predstaví jaskynné bohatstvo, banícku históriu i Muránsky hrad, informovala marketingová manažérka oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Gemer Estera Žilková.

21.07.2023 09:00
Ochtinská aragonitová jaskyňa Foto: ,
Ochtinská aragonitová jaskyňa
debata

Prvou tematickou trasou Zbojníckej strely je jazda za jaskynným bohatstvom Gemera, na ktorej návštevníci vyrazia v troch termínoch k Ochtinskej aragonitovej jaskyni s unikátnou aragonitovou výzdobou. V dvoch termínoch bude vláčikobus počas leta premávať k miestam spojeným s baníckou históriou.

Cestujúci tak budú môcť navštíviť Rákošskú Baňu, Sirk a Železník i mesto Jelšava. Posledná tematická trasa návštevníkov zavedie v dvoch augustových termínoch na Muránsky hrad.

„Všetky trasy ponúkajú jedinečné a pútavé zážitky, pričom každá z nich je plánovaná vždy v stredu počas letných prázdnin. Naším cieľom je poskytnúť návštevníkom príležitosť objaviť krásy a históriu Gemera v nezvyčajnom štýle,“ priblížil výkonný riaditeľ OOCR Gemer Jaroslav Hric s tým, že cestujúcich bude pri jazde sprevádzať i sprievodca.

Zážitkové jazdy Zbojníckou strelou zo sedla Zbojská ako letnú turistickú novinku pripravil Salaš Zbojská. Pre obmedzenú kapacitu je potrebné si miesto vopred rezervovať na stránke OOCR Gemer, kde turisti nájdu aj podrobný itinerár každej trasy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gemer