V Košickom kraji pribudnú zdieľané kajaky a kanoe

V Košickom kraji pribudnú zdieľané kajaky a kanoe. Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT) podpísala zmluvu o dielo s Ústavom technológií a inovácií. Hodnota zákazky predstavuje približne 211.000 eur s DPH. Vyplýva to z informácií zverejnených v Centrálnom registri zmlúv (CRZ).

23.07.2023 11:00
debata

Zákazka sa týka eko-turistického riešenia pre automatizovaný cezhraničný verejný systém zdieľania kanoe/kajakov na rieke Hornád. Zahŕňa mobilnú aplikáciu s licenciou, 22 kusov plavidiel s príslušenstvom a päť kontajnerov na ich umiestnenie, ktoré budú v katastroch obcí Kysak, Milhosť, Trstené pri Hornáde, Veľká Lodina a Ždaňa v okrese Košice-okolie.

„Naskenovaním QR kódu pomocou mobilného telefónu sa na kontajneri otvoria dvierka so zvoleným setom. Otvorením dvierok začína samotná plavba. Plavba končí v momente vrátenia setu a lode do voľného oddielu iného alebo toho istého zariadenia/kon­tajnera. Každá loď bude vybavená zariadením pre získanie polohy GPS a GPRS,“ uvádza sa v súťažných dokumentoch verejného obstarávania, ktoré predchádzalo podpisu zmluvy.

Cieľom aktivity je okrem iného prilákať návštevníkov do Košického kraja.

Ide o cezhraničný projekt cez program Interreg Slovenská republika – Maďarsko, financovaný z eurofondov. Dielo by malo byť odovzdané na prelome októbra a novembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košický kraj #kajak #kanoe