Povinné hodinky, firemná pyžama, ochranné rukavice vo výbave: Letuška prezradila tajomstvá svojej uniformy

Uniformy sa najmä v školách, kde sú povinné, netešia veľkej obľube. Majú zotrieť rozdiely medzi nimi, no práve to mladým prekáža - nemôžu vyjadriť svoju jedinečnosť a tešia sa, kedy budú môcť často nepohodlné jednotné oblečenie konečne nadobro zavrieť do skrine.

19.10.2023 06:00
debata

Potom si však začnú plniť svoje detské sny a uvedomia si, že ako policajti či letušky dostanú opäť ďalšie uniformy. A mnohí práve vtedy zistia, že navliekať sa denne do rovnakého oblečenia má aj svoje výhody – napríklad nemusia uvažovať, čo si ráno obliecť, a treba tiež uznať, že pracovný odev letuškám mimoriadne pasuje.

Uniformy letušiek a ďalšie doplnky majú však svoje pravidlá. Letuška Danielle, ktorú na sociálnych sieťach sledujú státisíce ľudí, prezradila niekoľko zaujímavostí o uniforme leteckej spoločnosti Emirates Airlines, v ktorej pracuje.

Symbolika farieb

Emirates majú slušivé béžové uniformy a biele blúzky doplnené o červené detaily, na hlavách nosia letušky tejto spoločnosti okrúhle klobúčiky s bielou šatkou spustenou nabok. Tá má presne 7 záhybov, ktoré reprezentujú 7 emirátov Spojených arabských emirátov.

Ozaj, a prečo vlastne béžová farba? Emirates, ako spoločnosť z Dubaja, zvolila farbu, ktoré má pripomínať pieskové duny a prírodnú krajinu tohto emirátu.

zlosť, sklamanie, hnev, žena Čítajte viac Pasažierku vysadili z lietadla kvôli menštruácii. Prepadol jej 450-eurový let

Prekvapí aj ďalší fakt o uniforme, konkrétne o látke, z ktorej je ušitá. Ak by sa náhodou letuške stala nehoda a obliala by sa, vôbec nič si z toho nemusí robiť a ďalej bude vyzerať perfektne, ako vystrihnutá z katalógu. Uniformy Emirates sú totiž vodeodolné a nepremokavé.

Aj kufre letušiek sú jednotné – čierny veľký kufor, menší kufor, ktorý sa zmestí na palubu, a bordová kabelka.

V kufri majú vždy zbalené okrem oblečenia aj kuchynské rukavice, ktoré používajú, keď prihrievajú jedlo. Do batožiny si na dlhé lety balia letušky aj pyžamy, v ktorých odpočívajú, keď práve nemajú smenu. Pyžamy sú tiež firemné, všetky rovnaké a je na nich nápis „posádka“.

Súčasťou garderóby letušiek je aj zimný kabát – ten si letušky obliekajú, keď teplota klesne na 3 stupne. Výbava do chladných dní obsahuje aj rukavice, ktoré sú povinné.

let, lietadlo, cestovanie, letuška Čítajte viac Tajné miestnosti v lietadlách: Video odhaľuje, ako spia letušky počas dlhých letov

Dámy majú k dispozícii dva typy topánok, oboje v bordovej farbe, ktorá ladí k svetlohnedej uniforme. Tie na vyššom podpätku nosia počas presunov do a z letísk a počas nástupu a výstupu z lietadiel. „Palubné“ topánky, ktoré majú letušky obuté počas samotných letov, majú zasa nízky pohodlný podpätok.

Dôležité doplnky

Hodinky sú pre letušky tiež povinné, avšak nesmú byť hocijaké. Letušky Emirates majú zakázané nosiť počas služby smart watch, teda inteligentné hodinky, takže siahajú napríklad po klasických elegantných digitálkach. Zaujímavosťou je, že musia byť nastavené na dubajský čas.

Menovky na vrecku kabáta sú napísané arabsky aj latinkou.

Určite ste si všimli, že všetky letušky Emirates sú dokonalo nalíčené a súčasťou mejkapu je aj žiarivý výrazne červený rúž. Ikonické karmínové pery sú súčasťou vizáže a neodmysliteľne patria k uniforme. Letecká spoločnosť netrvá na konkrétnej značke, no odtieň rúžu musí ladiť k červenej na uniforme, najmä k červenému klobúčiku.

NEPOUZ dokonala plaz na Maldivach crazy sexy fun traveler Čítajte viac Sólo cestovateľka Alexandra: Moja zóna komfortu je niekde inde ako u väčšiny žien prt sc, letuška, youtube Čítajte viac Títo stevardi sa poriadne odviazali: Tu sú 3 najvtipnejšie videá z lietadiel, ktoré rozosmiali už milióny

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #letuška #uniforma #Emirates