V turistickom centre v Brusne budú prezentovať aj tradície a prácu remeselníkov

Návštevníci regiónu dolné Horehronie už môžu využívať služby nového turisticko-informačného centra, ktoré v týchto dňoch otvorili v Brusne. Nachádza sa v historickej budove, ktorá dnes nesie názov Dom umenia a tradičných remesiel, a bude miestom prezentácií lokálnych tradícií i práce remeselníkov. TASR o tom informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

13.10.2023 14:00
Horehronie, Šumiac Foto:
Výhľad na Horehronie.
debata

Pod dolné Horehronie spadajú samosprávy od Slovenskej Ľupče až po Valaskú. „V obciach Brusno, Nemecká, Jasenie a Predajná sú subjekty, ktoré s našou OOCR aktívne spolupracujú a spolupodieľajú sa na tvorbe produktov a služieb cestovného ruchu. Aj vďaka tejto skutočnosti vznikla potreba vytvoriť nové turisticko-informačné centrum, ktoré bude vyhľadávaným bodom jednak zo strany turistov, ale i zo strany podnikateľských subjektov a miestnych aktérov pôsobiacich v cestovnom ruchu,“ vysvetlila OOCR.

Okrem štandardných služieb návštevníci v infocentre nájdu aj pestrú ponuku kaviarenských služieb. Prevádzka má zároveň spravovať aj jednu z partnerských cyklopožičovní v regióne, kde si záujemcovia budú môcť zapožičať výkonné terénne elektrokolobežky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Horehronie #Brusno