Medovinárstva v Smoleniciach a Dolnej Krupej pozývajú na záver sezóny

Medu a medovine bude venovaná sobota (14. 10.) v regióne Trnavy. Medovinárstva v Smoleniciach a Dolnej Krupej pripravili na záver sezóny podujatia pre verejnosť, informuje o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism.

14.10.2023 07:00
debata

V Smoleniciach bude od 14.00 do 22.00 h Nočný Medokvas. Rodinné podujatie sa už tradične bude konať v tajomne vysvietenom areáli medovinárstva Včelovina.

„Pripravujeme pre včelársku záhradu farebné efekty a návštevníci sa môžu tešiť aj na kulinárske a včelárske špeciality,“ uviedol organizátor Pavol Kudláč.

Smolenický festival medových nápojov sa prvýkrát konal v roku 2015, odvtedy ho organizujú pravidelne trikrát do roka. Súčasťou budú aj prehliadky výroby medoviny. Pre deti vo včelárskej záhrade pripravili zábavné hry i maľovanie na tvár a pre všetkých občerstvenie.

Medovinárstvo Apimed v Dolnej Krupej jesenným podujatím poďakuje za tohtoročnú úrodu medu a návštevníci budú môcť ochutnať medoviny, ktoré boli tento rok ocenené na medzinárodných súťažiach. Víťazný pohár za najlepšiu medovinu sveta i ďalšie budú vystavené priamo v areáli.

Organizátori pripravili pestrý program aj pre najmenších návštevníkov, budú si môcť v záhradách zahrať hru Včeličkovo, v tvorivých dielňach si vyrobia sviečku a nebude chýbať obľúbené maľovanie na tvár.

„Pre dospelých sme pripravili ochutnávku, atmosféru počas prechádzky v našich záhradách a rozáriu s vyše 2500 ružami dotvorí koncert umelcov,“ uviedla Dáša Dzurechová z medovinárstva.

debata chyba
Viac na túto tému: #med #Smolenice #medovina #Dolná Krupá