Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont získalo 11 nových členov

Značka Regionálny produkt Gemer-Malohont sa rozrástla o 11 nových členov, označenie získali výrobcovia remeselných produktov, festival v Klenovci i ubytovanie v sedle Zbojská. Slávnostné odovzdávanie certifikátov sa konalo vo štvrtok v obci Muráň. TASR o tom informovala oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Gemer, ktorá je koordinátorom regionálnej značky.

10.12.2023 09:00
Gemer Foto:
Na snímke je malebná príroda v Gemeri.
debata

Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont získali úspešní žiadatelia, ktorí sa zapojili do v poradí už ôsmej výzvy o certifikáciu.

„Cieľom značky je podporiť tých, ktorí prispievajú k udržateľnému rozvoju regiónu a zároveň chránia jeho prírodné a kultúrne bohatstvo,“ priblížila iniciátorka vzniku značky Miroslava Vargová.

Certifikáty o regionálnom označení si vo štvrtok v Muráni prevzalo 11 nových členov. Značku získali napríklad sirkovské guľky s dynamitom, výrobcovia za studena lisovaných olejov, domácich cestovín z prepeličích vajec, remeselných pív, dekorácií z dreva či mäsových a kožených výrobkov.

Označenie získal aj festival Klenovská rontouka organizovaný Gemersko-malohontským osvetovým strediskom či tradičné ubytovanie v sedle Zbojská.

„Hodnotenie a výber predložených produktov či služieb nebolo jednoduché, ale podľa nastavených kritérií vieme, že výsledkom sú kvalitné a tradičné ukážky udržiavania hodnoty v regióne. Nadchádzajúca sezóna 2024 prinesie množstvo príležitostí na prezentáciu a podporu miestnych remeselníkov a my veríme, že spolupráca s novými, ale takisto aj aktuálnymi držiteľmi značky sa ešte zlepší,“ dodal koordinátor regionálnej značky Gemer – Malohont Branislav Očkaik.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gemer #Malohont