O dovolenku v Liptove bol na prelome rokov záujem, najlepšie sa predávali pobyty v blízkosti svahov

O dovolenku na Liptove bol na prelome rokov 2023 a 2024 záujem. Zhodnotila to Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

18.01.2024 09:00
debata

Priblížila, že najlepšie sa predávali pobyty v blízkosti lyžiarskych svahov. „Prevláda všeobecná spokojnosť s obsadenosťou Liptova. Na zjazdovkách sneh bol, aj keď v podhorí sa to stále menilo z dôvodu oteplenia aj dažďa. Počasie prispelo k nárastu návštevnosti vodných parkov,“ podotkla Šarafínová.

V regióne boli v tomto období najmä Slováci, Poliaci, ale aj návštevníci z Pobaltia. „Nechýbali susedia Česi a Maďari, ale aj Ukrajinci a lyžiari z Veľkej Británie,“ vymenovala Šarafínová s tým, že mnohí dovolenkári si nechávali nákup pobytov na poslednú chvíľu.

Návštevnosť v Jasnej počas zlatého týždňa prekonala minulý rok. Potvrdil to riaditeľ strediska Jiří Trumpeš.

„Podmienky boli vynikajúce, keďže boli otvorene úplne všetky lanovky a takmer všetky zjazdovky. Aj hotely boli až na výnimky vypredané,“ podotkol.

Veľký záujem bol tiež o pobyty v okolí oboch liptovských vodných parkov. „Časť klientov využívala na kúpanie už dopoludňajšie hodiny, ostatní to mali ako doplnenie programu po lyžovačke popoludní a večer,“ zhodnotil za vodné parky v Bešeňovej a Liptovskom Mikuláši Róbert Šmitala.

Spresnil, že návštevnosť bola v porovnaní s rovnakým obdobím minulej sezóny vyššia takmer o 20 percent.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptov