Záujem o Liptov narastá, za minulý rok dosiahol rekordnú návštevnosť

Záujem o región Liptov z roka na rok rastie. Celkový počet návštevníkov sa vlani v porovnaní s rekordným rokom 2019 zvýšil o 7,1 percenta, informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

21.02.2024 09:00
Jánošikova koliba Foto: ,
Podobnú kolibu ako v Montreale postavili v 70. rokoch v liptovskej Osade.
debata

„Komplexná infraštruktúra cestovného ruchu s dostatkom ubytovacích kapacít, kvalitné služby a príroda nášho regiónu sú tým, čo na Liptov láka každoročne státisíce návštevníkov. Potvrdili to aj aktuálne čísla ubytovaných hostí z roku 2023, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR,“ povedal predseda predstavenstva liptovskej OOCR Ján Blcháč.

Dodal, že Liptovu sa darí lepšie ako cestovnému ruchu celého Slovenska. Vyzdvihol, že región za minulý rok dosiahol rekordné čísla. „A aj keď ešte nedosahujeme čísla Vysokých Tatier, rastieme intenzívnejšie,“ priblížil Blcháč.

Počet prenocovaní na Liptove vlani dosiahol číslo 2.071.817. V re­kordnom roku 2019 to bolo 2.002.947. Počet ubytovaných návštevníkov bol 776.104, z toho domáci tvorili majoritu, takmer pol milióna.

Šarafínová zhodnotila, že Liptov láka na dovolenky nielen Slovákov, ale aj návštevníkov z Poľska, Česka a Maďarska. K nim sa postupne pridávajú aj nové trhy ako Pobaltie, Veľká Británia či Rumunsko. I keď prevládajú na Liptove slovenskí návštevníci, trend rastu je vyšší aj pri cudzincoch. Tí oproti roku 2019 narástli až o 11,74 percenta, Slováci o 4,63 percenta.

debata chyba
Viac na túto tému: #turizmus #Liptov