Na festivale Vulkán predstavia vína z južných svahov štiavnickej sopky

Banská Štiavnica je známa nielen bohatou históriou a prekrásnou prírodou, ale aj veľmi kvalitným, špecifickým a vyhľadávaným vínom. Ako informovala marketingová koordinátorka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Banská Štiavnica Terézia Sopková, vína vypestované na južných svahoch štiavnickej sopky, niekdajšieho supervulkánu, predstavia vinári na festivale Vulkán v historickom centre mesta 20. apríla od 13:00.

30.03.2024 13:00
debata

„Na deviatich zastávkach budú vinári zo 14 vinárstiev z tohto regiónu ponúkať na ochutnanie viac než stovku vín. Jednotlivé zastávky sú situované v rôznych atraktívnych priestoroch, netradičných pivniciach i starých štôlňach,“ popísala výkonná riaditeľka OOCR Región Banská Štiavnica Aurélia Bachoríková.

Počas festivalu bude na hlavných spojniciach medzi zastávkami premávať aj obľúbený turistický vláčik – Štiavnická Anča. „Účastníci festivalu sa tak budú môcť pohodlne prepraviť aj na vzdialenejšie miesta. V centre mesta a na vínnych zastávkach budú zároveň rôzne koncerty hudobných zoskupení až do neskorého večera. K dispozícii budú tiež gurmánske špeciality, pripravené špeciálne pri tejto príležitosti, doladené k chuti vín,“ doplnila výkonná riaditeľka.

K dispozícii bude len limitované množstvo vstupeniek v počte 444 kusov, organizátori preto záujemcom odporúčajú, aby si včas zarezervovali svoje miesto na podujatí. Predaj vstupeniek sa začína 3. apríla o 18:00. Podrobné informácie o celom podujatí a predpredaji nájdete na stránke www.vulkan.stiavnicavino.sk.

Niekdajší supervulkán siahal až do výšky takmer päť kilometrov. Vinári z tohto regiónu – z okolia Pukanca, Čajkova, ale aj z Ladzian a mnohých ďalších produkujú vína na unikátnej, vulkanickej pôde. Tá dodáva vínu výnimočnú chuť a úžasné vlastnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #banská štiavnica