Nová cyklistická cesta Pošta - Hečkova je po kolaudácii už otvorená

Nová cyklistická cesta na úseku Pošta – Hečkova ulica v Senci je po decembrovej kolaudácii už otvorená. Senec získal na projekt v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) nenávratný finančný príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja REACT – EÚ viac ako 304-tisíc eur. Mesto o tom informuje na svojom webe.

02.04.2024 09:00
debata

V rámci projektu vybudovali nové úseky cyklistických komunikácií v dĺžke 795 metrov a pribudlo 26 SMART prvkov – cyklosčítač, štyri odpadkové koše pre cyklistov na separovaný odpad, 12 cyklostojanov, deväť madiel s opierkou na nohu a kvetináč s výsadbou.

„Okrem týchto prvkov sa na Námestí 1. mája osadili nové ochranné mreže pri stromoch tak, aby koleso bicykla nemohlo zapadnúť do mreže, pribudlo bezpečnostné zábradlie a tiež žlté vankúšikové retardéry," priblížilo mesto.

Útvar verejnej zelene, údržby a čistenia mesta vysadil popri cyklotrase rôzne stromy, kríky a farebné kvety. „Nový úsek trasy na Námestí 1. mája je vďaka LED svetlám osadeným priamo v asfalte počas noci nielen bezpečnejší a funkčný, ale aj veľmi zaujímavý," poznamenala samospráva.

Ako dodala, cyklotrasy budujú preto, aby sa obyvatelia, návštevníci a deti mohli ekologickejšie prepravovať mestom za prácou, do škôl, za nákupmi alebo kultúrnym a športovým vyžitím.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklotrasa #senec