K cestnému mostu v mestskej časti Modranka pribudne lávka pre cyklistov a chodcov

Mesto Trnava hľadá vo verejnom obstarávaní zhotoviteľa lávky pre chodcov a cyklistov, ktorá bude umiestnená ponad Trnávku na Ulici Ivana Krasku v mestskej časti Modranka. Lávka má výrazne zvýšiť bezpečnosť chodcov a cyklistov, ktorí v súčasnosti prechádzajú po vozovke existujúceho mosta. Asi najviac ju budú využívať žiaci blízkej základnej a materskej školy, ktorí často chodia do neďalekého športového areálu.

05.04.2024 11:00
debata

„Vznikajú tým nebezpečné situácie, najmä pri prechádzaní žiakov, ktorým sa po výstavbe nového pešieho a cyklistického prepojenia zabráni,“ uvádza trnavská radnica vo verejnom obstarávaní. Lávka s dĺžkou 15,5 metra bude riešená ako spoločný chodník pre chodcov a cyklistov so šírkou tri metre a s výškou zábradlia 1,3 metra. Pôjde o jednoduchý oceľový most s betónovou mostovkou. Súčasťou stavby bude aj vyčistenie koryta Trnávky v danom bode a rekonštrukcia verejného osvetlenia.

Predpokladaná hodnota zákazky bola vyčíslená na takmer 170-tisíc eur. Ak nenastanú komplikácie v procese verejného obstarávania, lávka by mala byť hotová ešte v tomto roku.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Trnava