V lete bude opäť premávať cyklobus z Dunajskej Stredy do Gabčíkova

Špeciálne upravený autobus, ktorý odvezie cestujúcich z Dunajskej Stredy do Gabčíkova aj s ich bicyklami, bude premávať opäť v tomto lete. Od začiatku mája do polovice septembra odvezie dvakrát denne z centra mesta k vodnému dielu záujemcov, ktorí si chcú užiť cyklistické trasy na juhu Žitného ostrova.

14.04.2024 09:00
debata

Akciu K vodám Žitného ostrova organizuje Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj. Informovala o tom Petra Hencelová z KOCR.

Cyklobus rozširuje podľa KOCR možnosti aktívneho trávenia voľného času v jednej z turistami najvyhľadávanejších destinácií Slovenska. Zastávku má pri rekreačnom komplexe v Dunajskej Strede, kde ho môžu využiť návštevníci autokempingu, ktorí si na dovolenku zoberú bicykle.

„Bicyklovanie na juhu Trnavského kraja si vďaka minimálnemu prevýšeniu užijú rodiny s deťmi i seniori. Pre vytrvalcov môže byť výzvou Dunajská cyklistická cesta, ktorá ponúka možnosť prekonávať aj dlhšie vzdialenosti a užívať si jazdu s vetrom opreteky,“ uviedla Hencelová.

Na cykloceste môžu výletníci obdivovať okolitú prírodu a pozorovať divoké vtáctvo v Chránenej krajinnej oblasti Dunajské luhy.

„Cyklocesta smeruje od Gabčíkova cez Vojku nad Dunajom až k Čunovu. Lákadlom na trase sú aj čárdy s tradičnou kuchyňou,“ doplnila. Vždy v sobotu bude pre turistov prístupné aj nové informačné centrum Vodného diela Gabčíkovo.

Miesta v cyklobuse Od vody k vode si záujemcovia zabezpečia prostredníctvom rezervačného formulára na adrese krajzazitkov.sk. Za lístok zaplatia symbolické euro.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gabčíkovo #Žitný ostrov #autobus #Dunajská Streda #cyklobus